• Haberler
  • Gündem
  • Erbaş Türkiye’nin en büyük ‘Kitap Kahve’ işletmesini açtı

Erbaş Türkiye’nin en büyük ‘Kitap Kahve’ işletmesini açtı

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erenler Mahallesi'nde bulunan ve Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan “Kitap Kahve” işletmesini açtı Afyonkarahisar'a bir dizi temaslar için gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş çeşitli temaslarda bulundu. Dörtyol Mahallesi’ndeki Hacı Mehmet Sayın Camii’nde Cuma Namazı kılan Erbaş, Erenler Mahallesi'nde ‘Kitap Kahve’ [&hellip]

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erenler Mahallesi’nde bulunan ve Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan “Kitap Kahve” işletmesini açtı

Haber

Haber

Afyonkarahisar’a bir dizi temaslar için gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş çeşitli temaslarda bulundu. Dörtyol Mahallesi’ndeki Hacı Mehmet Sayın Camii’nde Cuma Namazı kılan Erbaş, Erenler Mahallesi’nde ‘Kitap Kahve’ işletmesini açtı. Valilik ve İl Müftülüğü’nün desteğiyle Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV) ait ‘Kitap Kahve’ işletmesini açarak hayırlı olması temennisinde bulunan Erbaş, işletmenin Türkiye’nin en büyük Kitap Kahve işletmesi olduğuna dikkat çekti.
Erbaş, “Afyonkarahisar’da Türkiye Diyanet Vakfımızın Türkiye genelinde yapmış olduğu, ‘Kitap Kahve’ mekanlarından en büyüğünü açmış olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Değerli Valimizin, Belediye Başkanımızın ve bütün Afyonlu kardeşlerimizin, çok büyük destekleri oluyor. Desteklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizim medeniyetimiz okuma medeniyetidir, kitap medeniyetidir. Zira yine ilk ayetler ‘Oku’ diye başlar. İkinci inen sure adeta yaz diye başlıyor. Kaleme ve kalemin yazdıklarına yemin olsun diye, başlıyor rabbimiz. İnşallah bu kitap evi Afyon’daki öğrencilerimizin özellikle üniversite öğrencilerimizin, lise öğrencilerimizin ve Afyonlu kardeşlerimizin en çok uğrak yeri olur, kitaplarla iç içe oldukları bir yer olur. Hem kitapları edindikleri hem de okudukları yer olur. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
3 kattan oluşan, bin 200 metrekare kaplı alana sahip olan Kitap Kahve işletmesi, Türkiye’nin en büyük, kitap kahvelerinden birisi olarak tanıtıldı. Kitap Kahve’nin alt katı çok amaçlı salon ve kütüphaneden oluşurken giriş katında kitap satışı ve kafeterya hizmeti veriliyor. Kafeterya bölümü aynı anda 100 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip olan işletme zengin kitap içeriği ile de dikkat çekiyor. Kitap Kahve Türk Edebiyatı, dünya klasikleri, tarih, felsefe, çocuk, İslami ve Tasavvufi eserler başta olmak üzere 42 kategoriden toplam 15 bin çeşit kitabı barındırıyor.
Kitap Kahve’nin açılış kurdelesini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Müftüsü Sinan Kazancı ve protokol üyeleri kesti.
Erbaş, daha sonra Diyanet Gençlik Merkezinin de açılışını gerçekleştirdi. Erbaş, burada sohbet ettiği gençlere, öğrencilik anılarını anlattı.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

“Bosna’da 250 bin Müslüman öldürülürken bu savaş değil miydi?”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Rusya Ukrayna’ya saldırdığı zaman dünyanın gözü açıldı, ‘Ne oluyor, hangi asırda yaşıyoruz, bu asırda savaş olur mu?’ Peki 1990’lı yıllarda Bosna’da 250 bin Müslüman öldürülürken bu savaş değil miydi?” dedi.
Erbaş, TDV Kitap Kahve’nin açılışında yaptığı konuşmada, 2022’de dünyanın pek çok yerinde savaşların olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi Rusya Ukrayna’ya saldırdığı zaman dünyanın gözü açıldı, ‘Ne oluyor, hangi asırda yaşıyoruz, bu asırda savaş olur mu?’ Peki 1990’lı yıllarda Bosna’da 250 bin Müslüman öldürülürken bu savaş değil miydi? Irak’ta, Suriye’de yüz binlerce insanın öldürülmesi, milyonlarcasının evlerinden barklarından uzaklaşmak zorunda kalması, buna sebep olanlar savaş değil miydi? Savaştı ama orada mağdur ve mazlum olanlar Müslümandı. Kendileri de zaten o kadar ikiyüzlü davranıyor. ‘Avrupa’nın ortasında Ukrayna yok oluyor, neredesiniz ey dünya’ diyorlar. Sanki öbür taraflarda olunca normalmiş, orada olunca anormalmiş gibi.”
İslam medeniyetinin, insanların rengine, inancına bakmadan nerede mazlum ve mağdur varsa onlara sahip çıktığını, zalimin karşısında dik durduğunu vurgulayan Erbaş, “Öyle olmuş ki zalim Müslüman olsa da zalimin karşısına çıkmış, mazlum gayrimüslim olsa da onu koruma altına almış.” dedi.

Bakmadan Geçme