• Haberler
  • Genel
  • 'Erbakan'ın açtığı yolda mücadele ediyoruz'

'Erbakan'ın açtığı yolda mücadele ediyoruz'

SP İl Başkanı Beytullah Karataş, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın bu yıl ki vefat yıldönümünde, depremler nedeniyle anma programı yapılmayacağını belirtti. Karataş, tüm imkânları depremin yaralarını sarmak için seferber edeceklerini, Milli Görüş Lideri mehrum Erbakan'ın açtığı yolda mücadele ettiklerini ifade etti   Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Milli Görüş Lideri [&hellip]

SP İl Başkanı Beytullah Karataş, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bu yıl ki vefat yıldönümünde,
depremler nedeniyle anma programı yapılmayacağını belirtti. Karataş, tüm imkânları depremin yaralarını sarmak
için seferber edeceklerini, Milli Görüş Lideri mehrum Erbakan’ın açtığı yolda mücadele ettiklerini ifade etti

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Karataş, her yıl yapılan Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama programlarının yaşanan depremlerden dolayı bu yıl yapılmayacağını, maddi ve manevi tüm imkânları depremin yaralarını sarmak için seferber etme kararı aldıklarını ifade etti.
“ÖNCE AHLAK VE MANEVİYET DÜSTURUNU ŞİAR EDİNMİŞTİ”
Beytullah Karataş mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız, dâr-ı bekâya irtihal edeli bugün tam 12 yıl oldu. 85 yıllık ömrü ve yaklaşık yarım asırlık siyasi mücadelesi boyunca her daim ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturunu şiar edinmişti. Cenâb-ı Allah, kendisinden ebediyen razı olsun. Erbakan Hocamızı kelimelerle anlatmak çok zordur. Zira kendisi; bizlerin hayatında, ülkemizin ve İslam coğrafyasının genelinde derin izler bırakmıştır. Okul ve mühendislik hayatında, siyasi çalışmalarında her daim iyinin, doğrunun, faydalının ve hakkın mücadelesini vermiştir. Bizler, kendisinden çok ama çok şey öğrendik. Bunların en başında, söylemlerine eylemlerini şahit kılmak gelir. Kendisi; Hakkı tavsiye etti, Hakkın rızasına uygun da bir yaşam sürdü. ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ diyerek yola çıktı, her daim de bu yolda kararlılıkla yürüdü. Kendi yaşamında olduğu kadar kamusal hayatta da ‘Ahlak ve Maneviyat’ ilkesini asla göz ardı etmedi. Kendisinin vefatının ardından geçen son 12 yıllık süreçte yaşanan gelişmeler ise, bu hassasiyetinde ne kadar haklı olduğunu ve buna ne kadar ihtiyacımız olduğunu göstermektedir. Erbakan Hocamız, ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturu gereği; Yalan, iftira ve hakareti; öfke ve nefret dilini reddederdi. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı çıkardı. Yolsuzluklara ve rüşvete asla müsamaha göstermezdi. Liyakat sahibi insanlara görev verirdi.”
“BU YANLIŞLARA ARTIK BİR SON VERMEK MECBURİYETİNDEYİZ”
Karataş sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Milli Görüşçüler, Erbakan Hocamızın bu mücadelesini bugün aynı hassasiyetle sürdürüyoruz. Saadet Partililer olarak bizler, Erbakan Hocamızın açtığı yolda aynı kararlılıkla mücadelemize devam ediyoruz ve her daim edeceğiz. Her yıl toplumumuzun tüm kesimlerinin katılımıyla düzenlediğimiz Erbakan Hocamızı anma toplantılarımızı ise bu yıl, meydana gelen depremlerin ardından iptal ederek, maddi ve manevi tüm imkânlarımızı yaralarımızı sarmak, acılarımızı paylaşmak için seferber etme kararı aldık. Bu duygu ve düşüncelerle, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 12. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor; depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet, makamları âli olsun.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme