“Engelsiz yaşam için el ele vermeliyiz”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı Afyonkarahisar Belediyesi olarak engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için büyük çaba içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Çoban kent yaşamında özel önem verdiği dezavantajlı vatandaşlarımızın gerek eğitimlerine, gerek sportif etkinliklerine, gerekse kültürel-sanatsal faaliyetlerinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan [&hellip]

"Engelsiz yaşam için el ele vermeliyiz"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Afyonkarahisar Belediyesi olarak engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için büyük çaba içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Çoban; kent yaşamında özel önem verdiği dezavantajlı vatandaşlarımızın gerek eğitimlerine, gerek sportif etkinliklerine, gerekse kültürel-sanatsal faaliyetlerinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Başkan Çoban konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Toplumumuzu oluşturan her birey eşit hak ve özgürlüklere sahiptir. Engelli vatandaşlarımızın da sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler o insanlara ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden biridir. Bugün önemli bir bölümü üretime katılmayan, sosyal ve kültürel sorunları bulunan engelli kardeşlerimizin daha üretken ve bağımsız bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamalıyız. Özürlü kardeşlerimizin sorunu, hepimizin sorunudur.
Yaşamlarını kolaylaştırma gayretindeyiz
Afyonkarahisar Belediyesi olarak imkânlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırma gayreti içerisindeyiz. Engellilerin sorunları onlara acımakla çözümlenemez. Aksine, bu duygu ile hareket etmek, var olan sorunların daha fazla hissedilmesine yol açar. Onun için engelli vatandaşlarımız, ailemizin bir bireyi olarak görülmeli ve sorunlarına kendi sorunlarımız gibi sahip çıkılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın her tarafında ve ülkemizde, yaşamındaki sorunları aşmak için büyük bir çaba gösteren insanlara hayranlığımı ve takdirlerimi sunuyor, dezavantajlı kardeşlerimizin Engelliler Haftası’nı kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme