• Haberler
  • Gündem
  • Engellilik, toplumun ortak sorunudur – Kocatepe Gazetesi

Engellilik, toplumun ortak sorunudur – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Engelliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda “Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu ailenin değil, toplumun hatta tüm insanlığın ortak sorunudur. Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilir. Bu nedenle her insan, potansiyel bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Engelliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda “Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu ailenin değil, toplumun hatta tüm insanlığın ortak sorunudur. Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilir. Bu nedenle her insan, potansiyel bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerindendir. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta aktif bir şekilde rol almaları için bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, eğitim, sağlık ve istihdam gibi birçok konuda çıkardığı yasaları uygulamaya koyarak birtakım tedbirler almıştır” dedi.
“ENGELLİLERE DESTEK OLDUK”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da “Şehrimizi geleceğe hazırladığımız bu dönemde, yaptığımız çalışmalarda engelli bireylerimizi unutmadık. Özürlüye değil; özgürlüğe yol veren bir anlayışla engelli bireylere acıyarak değil; hayranlıkla bakmayı her zaman kendimize bir görev bildik. Her şeyden önce yanlış tutum ve davranışlarımızdan dolayı engellilerin yıkılan duygu dünyaları onarılmalıdır. Bu doğrultuda engelli kardeşlerimizin gerek eğitimlerine, gerek sportif etkinliklerine, gerekse kültürel-sanatsal faaliyetlerine destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme