• Haberler
  • Gündem
  • Engellilerin Araçları Bu Atölyede Ücretsiz Tamir Edilecek

Engellilerin Araçları Bu Atölyede Ücretsiz Tamir Edilecek

Afyonkarahisar'da Valilik himayelerinde yeni bir sosyal sorumluluk projesi başladı. Engelli vatandaşların kullandıkları araçlar, 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin desteğiyle açılan atölyede ücretsiz tamir edilecek

Afyonkarahisar Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla Engelli Araçları Tamir ve Bakım Atölyesi açıldı. Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki atölyenin açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanımız Cengiz Üstün, Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Faruk Özkara, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Haber

AKADEMİK BAŞARI SOSYAL SORUMLULUKLA TAÇLANIYOR

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Bugün Afyonkarahisar’da bir ilke imza atıyoruz. Sayın Valimizin uhdesinde, talimatları doğrultusunda bugün Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ve Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin açmış olduğu engelli vatandaşlarımıza destek olmak babında engelli araçlarının tamir ve bakım atölyelerini bugün açacağız. Sayın Valimizin talimatları şuydu: ‘Akademik başarılardan sonra sosyal sorumluluk projelerine dokunmamız lazım.’ Yine Sayın Valimizin talimatlarıyla 2 meslek lisemiz ortaklaşa, ücretsiz hizmet verecek. Afyonkarahisar’da 1000-1500 engelli aracı bulunuyor; bu araçların en küçük tamiratı yaklaşık 1500 lira tutuyor. Bu atölyede öğretmenlerimizin destekleriyle Motor ve Elektronik kısmında hiçbir ücret almadan hizmet vereceğiz” dedi.

Haber

“MESLEK LİSELERİ ELİMİZ AYAĞIMIZ OLDULAR”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da “Bu açılış törenimizin serüveni İl İstihdam Kurulu’nda başlamıştı. Orada bir görüşme yaparken Faruk Başkan, kullandıkları araçların bakımının maliyetli olduğunu söyledi. Biz de bu işin Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz tarafından yapılabileceğini söyledik. Şimdiye kadar verdiğimiz her görevi layıkıyla yerine getirdiler. Pandemi ve deprem dönemlerinde elimiz, ayağımız oldular. Her 2 lisemizin kıymetli öğretmen ve öğrencilerine sizlerden büyük bir alkış istiyorum. Kendi müfredatlarını uygularken bir taraftan da hayatin içinde, sahadaki gereklilikleri yerine getiriyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber

“HİÇBİR ÜCRET ÖDENMEYECEK”

Vali Yiğitbaşı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Atölyemizin bu kadar kısa zamanda yapılacağını beklemiyordum, Milli Eğitim Müdürümüz ‘hazır’ deyince çok heyecanlandım. 1500’e yakın engelli aracımızın bakım ve onarımını hem kendi şehrimizde gerçekleştireceğiz, hem de vatandaşlarımız hiçbir ücret ödemeden bu bakım ve onarımları yaptıracak. Hüsnü Başkanımızın maddi bir katkısı oldu, O’na da teşekkür ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Engelli Araçları Tamir ve Bakım Atölyesi’nin kurdelesi kesildi. Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri atölye sorumlularından bilgi aldı.

Haber

Bakmadan Geçme