Engellileri en iyi İslam medeniyeti sahiplendi

Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, geçmişte Darwin’in Evrim Teorisi ile hareket eden batılı ülkelerin yüz binlerce engelliyi katlettiğini söyledi. Ayva “Bu yüzden engellilere en iyi sahip çıkan medeniyet İslam medeniyetidir.” dedi Türkiye Beyazay Derneği Bölge Toplantısına Afyonkarahisar ev sahipliği yaptı. Derneğin 29 şubesinin katıldığı toplantı Marble Çakmak Otel’de yapıldı.BİLİMSEL KÜSTAHLIKTA ETKİNTürkiye Beyazay [&hellip]

Engellileri en iyi İslam medeniyeti sahiplendi

Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, geçmişte Darwin’in Evrim Teorisi ile hareket eden batılı ülkelerin yüz binlerce
engelliyi katlettiğini söyledi. Ayva; “Bu yüzden engellilere en iyi sahip çıkan medeniyet İslam medeniyetidir.” dedi

Türkiye Beyazay Derneği Bölge Toplantısına Afyonkarahisar ev sahipliği yaptı. Derneğin 29 şubesinin katıldığı toplantı Marble Çakmak Otel’de yapıldı.
BİLİMSEL KÜSTAHLIKTA ETKİN
Türkiye Beyazay Derneği Bölge Toplantısı açılışında konuşan Derneğin Genel Başkanı Lokman Ayva, engellilerin yaşadığı sorunlar hakkında bilgiler verdi. Dünyada engellilere ve müşkül durumdaki insanlara bakış açısının, yaklaşımın inançla ilgili olduğunu vurgulayan Ayva; “20 Yüzyılda engellilere karşı uygulanan soykırımlar malumdur. Darvinist teori yüzünden yüz binlerce engelli katledildi. İnanç meselesinden de öte bir kısım insanların bilim adına küstahlılığı ve kibirliliğinden kaynaklı bir durum ortaya çıktı. Batıdaki bazı insanlar pozitivist insanlar dediğimiz, modern insanlar veya Sosyal Darvinistler, evrimci bakış açısını ile bakan kültürde şöyle bir anlayış gerçekleştirilmişler diyorlar ki, ‘İnsanlar daha doğrusu canlılar kendiliğinden meydana geldiler. Kendiliğinden meydana gelirken, bir evrimleşme oldu ve bu olurken de tek hücreli canlılardan karmaşık yapılı organizmalara doğru bir dönüşüm yaşandı. Denizdeki hayvanlardan yavaş yavaş maymuna, maymundan da insan dönüştü.’ diyorlar. Bu görüşe göre tabii bunların hepsi tesadüfen olmuş.” dedi.
İSLAMI İFTİRA İLE
KİRLETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Batıdaki sözünü ettiği bakış açısına göre arka planda bir irade olmadığını, o bakış açısına göre yanlış bir araya gelmişlerin, düzgün bir araya gelmesinin savunulduğunu aktaran Ayva şöyle konuştu: “Onların bakış açısına göre, yanlış bir araya gelmişleri de yok etmenin bir mahsuru yok. O anlayışa göre zaten diğer dünya diye bir anlayış yok zaten. İnsanlık bu bakış açısı ile 180 milyon insan yok etti. Bu da yetmedi yine bu açısı ile 270 bin engelliyi Almanya’da kamplarda fırınlarda yok ettiler. ABD’de dahil bu işe. İskandinav ülkeleri de İsveç, Danimarka diye geçinen ülkelerde bunlara dahil. Peki bizim medeniyetimizde hiç böyle bir şey duydunuz mu? Yani insanlar yok edilmiş, insanlar toplu katliama uğratılmış, son zamanlarda yan yanan gelmeyecek iki kelime varsa onlar getirdiler ‘İslam ve Terör’ gibi bir şey. Dolayısı ile bu medeniyetimizi ancak iftira ile kirletmeye çalışıyorlar.”
İNSAN KENDİ
NESLİNİ YOK EDEMEZ
Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, dünyada insanlık tarihi boyunca engellilere en iyi sahip çıkan ve insana insan olduğu için değer gösteren en güzel medeniyetin İslam medeniyeti olduğunu kaydetti. Ayva sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde Ortadoğu’da olan Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da olanlar kimin başının altından çıkıyor, yine onların karıştırdığı işler. Bizim Türkiye’deki PKK’sı falan kimin başının altından çıkıyor? Bir bakıyorsun Almanya’nın silahları çıkıyor. Bir bakıyorsunuz ABD’nin, Kanada’nın, İngiltere’nin ajanları oraya insan taşıyor. Aynı anlayışları devam ediyor. Onlara göre birileri en üstün, onlar en iyi noktadalar bizler onlara yaklaşırsak iyi olacağız, uzaklaşırsak kötü olacağız. Böyle bir anlayış olmaz, insan kendi neslini yok etmeye çalışamaz. Ama yok etmeye çalışıyorlar. Birilerinin ölmesinden dolayı hayat bulabileceklerini sanıyorlar. Ancak birileri ölürse bizim yaşam hakkı doğar sanıyorlar, bunlar tabiri caizse sapık düşünceler. Medeniyetimize ve bir de karşımızda Darvinist medeniyete bakın.” Bölge toplantısı sunumlarla devam etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme