• Haberler
  • Genel
  • Engellilere yönelik çalışmalar sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Engellilere yönelik çalışmalar sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmaları sürüyor Belediye hizmetlerinden yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar bundan böyle sıra beklemeyecek. Kimliklerini göstermeleri halinde, emlak vergisi ve su faturalarını sıra beklemeden yatıracak engelliler kendilerine tanınan bu öncelikten oldukça memnun. Ayrıca, Belediye’ye gelen engelli vatandaşlar, bina gi-rişinde oluşturulan rampalarla belediye binasına kolaylıkla girebiliyor. Engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için göreve geldiği günden [&hellip]

Engellilere yönelik çalışmalar sürüyor

Afyonkarahisar Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmaları sürüyor

Belediye hizmetlerinden yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar bundan böyle sıra beklemeyecek. Kimliklerini göstermeleri halinde, emlak vergisi ve su faturalarını sıra beklemeden yatıracak engelliler kendilerine tanınan bu öncelikten oldukça memnun. Ayrıca, Belediye’ye gelen engelli vatandaşlar, bina gi-rişinde oluşturulan rampalarla belediye binasına kolaylıkla girebiliyor.
Engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için göreve geldiği günden bu yana önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet göstermelerini istedi. Bilindiği gibi Afyonkarahisar Belediyesi’nin engellilere yönelik yaptığı çalışmalar bununla da sınırlı değil. Belediye bir ilke imza atarak Türkiye’de ilk defa 85 adet akülü aracı bir anda dağıtmış, düzenlenen törenle dağıtımı yapılan akülü araçlar, engellilerin yüzünü güldürmüştü.
Kent Konseyi Engelliler Meclisi’ne yer tahsisinde bulunan Belediye tarafından, oluşturulan merkezde engellilerin eğitim almasına olanak sağladı. Belediye tarafından Hürriyet İlköğretim Okulu yanına oluşturulacak Bilgi Evi’nde ise yine engelli vatandaşlar için eğitim sınıfı oluşturulması planlanıyor. Bunun yanı sıra Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Altı Nokta Körler Derneği işbirliğinde hayırsever vatandaşlar tarafından temin edilen 10 adet dizüstü bilgisayar engelli öğrencilere dağıtılmıştı. Engelliler Günü’ne özel programlar da düzenleyen Afyonkarahisar Belediyesi yaptığı bu etkinliklerle de toplumun her kesiminden büyük takdir topluyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yoğun çalışma temposu içerisinde engelli çocuklara da vakit ayırarak onlarla biraraya gelmeye özen gösteriyor. Milli Eğitime Müdürlüğü’ne bağlı okullar ile Özel Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret eden Başkan, engellilerin yanında olduğunu ve onların hür türlü ihtiyacına cevap vermek için büyük gayret gösteriyor.

Bakmadan Geçme