• Haberler
  • Gündem
  • 'Engellilere sağlanan her hizmet ayrıcalık değil, yerine getirilmemiş hakların telafisi'

'Engellilere sağlanan her hizmet ayrıcalık değil, yerine getirilmemiş hakların telafisi'

Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Faruk Özkara, engelliler için hayata geçen her hizmetin, onlara sağlanan bir ayrıcalık değil, yerine getirilmemiş hakların telafisi olduğunu söyledi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından dün akşam program düzenlendi. Programa İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Murat Öner, Kent Konseyi Başkanı [&hellip]

Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Faruk Özkara, engelliler için hayata geçen her hizmetin, onlara sağlanan bir ayrıcalık değil, yerine getirilmemiş hakların telafisi olduğunu söyledi

Haber

Haber

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından dün akşam program düzenlendi. Programa; İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Murat Öner, Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Faruk Özkara, engelli bireyler aileleri ve vatandaşlar katıldı. Zafer Meydanı’nda Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Afyonkarahisar Engelli Dernekleri tarafından kurulan stantlarda engelli bireyler tarafından hazırlanan ürünler sergilendi.
“ENGELLİLERİN HAYATLARI KOLAYLAŞTIRILMALI”
Programın açış konuşmasını Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Faruk Özkara yaptı. Engellileri zorlukları aşmak için gösterdikleri azim, sebat ve kararlılıkları nedeniyle kutlayan Özkara, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın ülkemizde ve dünyada engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlamasını diliyorum. Engeli kardeşlerimiz, yaşadıkları fiziki ve zihinsel engelleri aşmak için her gün tazelenen gayretleri ile engelli ailelerimiz ise gösterdikleri dayanışma ve fedakârlıklarıyla hepimize örnek oluyorlar. Geleceğe dair ümitlerimizi yeşertiyor, bize cesaret aşılıyorlar. Eğitimden istihdama, kültürden spora, hayatın her alanında birlikte aştığımız engellerin bizleri daha büyük hedeflere taşıyacağına inancımız tam. Sanatta, sporda, iş dünyasında, sivil toplumda ve çalışma hayatında engelli kardeşlerimizin başarılarıyla daima onur ve mutluluk duyuyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata uyum sağlamaları, her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için, engellilerimizin nitelikli bir eğitim almasını, çok daha iyi şartlarda istihdam edilebilmelerini ve toplumsal hayata uyumlarını kolaylaştıracak adımların atılması bizim açımızdan çok önemli. Engelliler için hayata geçen her bir hizmeti, onlara sağlanan bir ayrıcalık olarak değil, yerine getirilmemiş/iade edilmemiş hakların telafisi olarak görmeliyiz ve bu anlayışla hareket etmeliyiz. Engelli kardeşlerimizin hayata daha sıkı tutunacağına, başarılarıyla göğsümüzü kabartmaya devam edeceğine inanıyorum. Hayattaki en büyük ve en zorlu engelin, inancını ve umudunu yitirmiş yürekler olduğunu asla unutmamalıyız. Bu özel haftanın engelli vatandaşlarımıza karşı insani sorumluluklarımızın yılda bir defa değil her gün ve her an farkında olmamıza vesile olacak bir hafta olmasını umuyorum. Tüm engelli vatandaşlarımızı Engelliler Haftası dolayısıyla bir kez daha selamlıyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte huzurlu bir gelecek diliyorum.” dedi.
“ENGELLİ VATANDAŞLARDA
HALKIN BİR BİREYİDİR”
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, Şırnak’ta şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet diledi. Yasan şöyle konuştu: “Engeli bireylerimize acıyarak maddi ve manevi yardım yapmaktan ve toplumun sanki ayrı bir nüfusuymuş gibi muamele etmekten ziyade bu bireyleri toplumun en önemli, en değerli parçası olarak görmek daha doğrudur. Bu yüzden biz bu bireylerimizin yapmış olduğu etkinliklere bizzat katılarak, kendi imkânlarımız bünyesinde destek olmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimizde halkın bir bireyidir. Onlarında istekleri, önerileri, problemleri bizim için çok önemlidir. Biz bu istek ve önerileri çözümü noktasında elimizden gelen bütün gayret ve çabaları göstermekteyiz. Geçen yılda 10-16 Mayıs Engelli Haftasında askerlik çağına gelmiş olan genç engelli kardeşlerimize kına gecesi etkinliği düzenlemiştik ve coşkulu bir şekilde kutlamıştık. Bugünde yapmak istiyorduk ama maalesef şehit düşen askerlerimiz nedeniyle sadece kına yakma programını gerçekleştireceğiz.”
“VATANIMIZI TEK VÜCUT OLARAK KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, programda yaptığı konuşmada vatan topraklarının ecdattan şehit kanları ile sulanarak emanet edildiğinin altını çizdi. Öner sözlerine şöyle devam etti: “Vatan topraklarımız bizlerden de evlatlarımıza, geleceğe yine şehit kanları ile sulanarak emanet edilerek, kıyamete kadar devam edecek. Çünkü hiçbir zaman ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, mukaddesatımıza karşı saldırlar bitmeyecek. Bunu biz 1071’de de görüyoruz, 1453’te de görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le de görüyoruz. Vatanımızın bekçisi geçmişte onlardı şimdide bizleriz. Ecdadımızda kıyamete kadar bu vatan toprağını Nene Hatun’larıyla, engellisi engelsizi, kadınıerkeği, genci yaşlısı hepimiz tek vücut olarak korumaya devam edeceğiz. Kalp gözleri ile bakan gönül dili ile konuşan yüreği ile sevgi saçan kardeşlerimizin engellilerimize sağlık, sıhhat dolu bir yaşam diliyorum.”
“TÜRK MİLLETİNİN ÖZELLİĞİ ORDU MİLLET
EL ELE OLMASIDIR”
Programın son konuşmasını İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp yaptı. Engelliler Haftası kapsamında engelli gençlere temsili bir askerlik töreni düzenlediklerini belirten Alp şunları kaydetti: “Bizler engelli vatandaşlarımıza temsili bir askerlik merasimi yaptık. Onlar bizim gözümüzde engelli değiller. Burada gördük ki, Türk Milletinin bir özelliği var. Ordu millet el eledir. Ordu bu milletin bir parçası, bünyesinden bağrından çıkan bir kuvvet. Bunu kadın olsun, erkek olsun, çocuk olsun büyük olsun bugün engelli diye vasıflandırdığımız evlatlarımız olsun toplum olarak asker olan bir toplumuz. Temsili askerlik yemin töreninde engelli bireylerimizin gözlerine, kalplerine, seslerine baktığımız zaman aslında engel ile alakaları olmadığını gördük. Bu kardeşlerimiz fiziksel olarak bir takım şeyleri yapamayabilirler ama önemli olan kalbinde, yüreğinde, duygusunda, aklında bir şey yoksa hiçbir insan engelli değildir. Ben böyle bir milletin evladı ve askeri olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Terör saldırılarında her zaman Mehmetçiği karşılarında görecekler. Bu vatan bizim, bunu daha öncede gördük. Kurtuluş Savaşı’nda da gördük, Anadolu’nun ortasına sıkıştırılmak istenen bir toplum nasıl yedi düvele karşı geldi, onları ülkemizin topraklarından Mehmetçiğimizin kalbi ve ruhuyla kovduysak, bugünde toplum yıkılmaz. Bu vatan toprakları ilelebet devam edecek. Temsili törenimizde milletimizin askerimize olan sevgisini saygısını, inancını bir kez daha görmek nasip oldu. Böyle evlat yetiştiren anne babaları tebrik ediyorum. Türkiye Sakatlar Derneği (TSK) Afyon Şubesi Efeleri gösterisi ile Ağır Zihinsel Engeliler Korosunun sunumunun üç engelli bireye tekerlekli sandalye hediye edildi. Protokol üyelerinin stantları gezmesi ile devam eden program, temsili askerlik töreni yapılan engellilere kına yakılması ile tamamlandı.

Bakmadan Geçme