• Haberler
  • Spor
  • Engelliler, Trio Kafe'ye karşı – Kocatepe Gazetesi

Engelliler, Trio Kafe'ye karşı – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin ev sahipliğinde yapılan etkinlikte, derneğin 7 üyesi ile Afyonkarahisar'da hizmet veren Trio Kafe çalışanları halı saha maçı yaptı. Engelli ve engelsizlerle karma bir takım kurulan oyunda, engelliler oynadıkları maçta keyifli anlar yaşadı, engellerini bir an olsun unuttu. Projenin yetki belgesi, geçtiğimiz ağustos ayında, Afyonkarahisar'da yapılan derneğin bölge toplantısında, Cumhurbaşkanlığı adına [&hellip]

Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nin ev sahipliğinde yapılan etkinlikte, derneğin 7 üyesi ile Afyonkarahisar’da hizmet veren Trio Kafe çalışanları halı saha maçı yaptı. Engelli ve engelsizlerle karma bir takım kurulan oyunda, engelliler oynadıkları maçta keyifli anlar yaşadı, engellerini bir an olsun unuttu. Projenin yetki belgesi, geçtiğimiz ağustos ayında, Afyonkarahisar’da yapılan derneğin bölge toplantısında, Cumhurbaşkanlığı adına dağıtılmıştı. Proje, engellilerle engelli olmayan insanların bir arada spor yapmasını, spor vesilesiyle birbirleriyle dostluk kurmayı amaçlıyor ve iletişimine vesile oluyor. Proje sadece futbol üzerine değil. Voleybol, basketbol, yüzme, masa tenisi gibi her spor dalında yapılabilir. Engelliler sahada maç yaparken, aileleri de onları izledi. Bu tarz etkinliklerin, çocuklarının ruhsal yapılarını olumlu yönde etkilediğini söyleyen aileler, “Bu etkinlikte hem hareket etmiş, spor yapmış oluyor hem de mutlu oluyorlar” diye konuştu.
Beyazay Afyonkarahisar Şubesi’nin Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu maçta, Derneğin Şube Başkanı Feyza Kayar, “Proje kapsamında bu, ikinci maçımızdı. Bugün oynanan maçta, engellilere Trio Kafe çalışanları eşlik etti. Birlikte halı saha maçı yaptılar. Ancak, yapılan maç burada kalmıyor. Futbol vesilesi ile engellilerle ile kafe çalışanları arasında bir dostluk kuruldu. Bundan böyle, engelliler o kafeye her gittiklerinde, çalışanlar o engelliyi tanıyacak, muhabbet edecek. Bu dostluk böylelikle devam edecek. Duyarlılıklarından dolayı Trio Kafe çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Sadece futbol değil, üyelerimizin engel durumlarına göre, diğer spor dallarında da maçlar yapacağız. Bu spor dostluklarını her kurumla ve şirketlerle gerçekleştireceğiz. Projenin sonunda spor aracılığıyla büyük bir farkındalık oluşacak” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme