• Haberler
  • Genel
  • Engelliler, trafikte seslerini duyurdu – Kocatepe Gazetesi

Engelliler, trafikte seslerini duyurdu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Engelliler Haftası dolayısıyla trafik uygulaması gerçekleştirdi. Karşıdan karşıya geçmek için bastonunu kaldıran engellilere bazı sürücülerin engellilere yol verdikleri, bazı sürücülerin ise yeteri kadar duyarlı olmadığı gözlendi Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Afyonkarahisar Belediyesi Kent konseyi Engelliler Meclisi [&hellip]

Engelliler, trafikte seslerini duyurdu

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Engelliler Haftası dolayısıyla trafik uygulaması gerçekleştirdi. Karşıdan karşıya geçmek için bastonunu kaldıran engellilere bazı sürücülerin engellilere yol verdikleri, bazı sürücülerin ise yeteri kadar duyarlı olmadığı gözlendi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Afyonkarahisar Belediyesi Kent konseyi Engelliler Meclisi ile ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. Engelliler Haftası dolayısıyla bir farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte engelli vatandaşların yolda, bastonlarını kaldırarak karşıdan karşıya geçmeleri sağlandı. Bazı sürücüler, bastonlarını kaldıran engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçmeleri için durdu. Bazı sürücülerin ise engelli vatandaşların işaretlerine aldırış etmeden yollarına devam ettikleri görüldü. Uygulama çerçevesinde polisler ile engelli vatandaşlar, sürücüleri durdurarak ceza makbuzu hâlinde hazırlanmış uyarı broşürlerini dağıttı.
ENGELLİ PARKLARINA DİKKAT
Engelli vatandaşlar, daha sonra engelli parkındaki araçları teftiş etti. Bir aracın engelli otoparkına park ettiğini gören Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, “Biz burada ‘Park yerimizi aldınız, engelimizi de alacak mısınız’ diye soruyoruz” dedi. Engelli vatandaşlar, kaldırımda ilerlerken ve kaldırımdan yola inerken de zorluklarla karşılaştı.
DUYARLILIK OLUŞTURULUYOR
Etkinlik ile ilgili bilgi veren Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde polis memuru olan Bener Yılmaz, “Engelliler Haftası nedeniyle engellilere yönelik bir faaliyet gerçekleştirdik. Özellikle engelli vatandaşlarımızın araçlarını park ettiği yerlere, kaldırım üzerilerine vatandaşlarımızın park etmemesi için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.
“ZORLUKLARLA KARŞILAŞIYORUZ”
Engelliler Meclisi Üyesi, görme engelli Hakan Erdoğan ise Afyonkarahisar’da engellilere karşı duyarlılğın artmasını istediklerini kaydetti. Erdoğan, “Ben vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyorum. Karşıdan karşıya geçerken bastonumuzu kaldırdığımız anda sürücülerin durmalarını istiyorum. Kaldırımlara araç park edilmemesini istiyorum. Kaldırımlara araç park ettikleri anda biz onu göremiyoruz. Bastonumuzla vuruyoruz. Engelli araçların bulunduğu yerde başka araçların bulunmamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.
SÜRÜCÜLER, KURALLARA UYMALI
Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ise şöyle konuştu:
“Bu çalışma içinde engellilere ait park yerlerinin engelli olmayanlar tarafından kullanılmamasını istiyoruz. Karşıdan karşıya geçilmesi sırasında da sürücülerin uyması gereken kurallar var. Bastonumuzu kaldırdığımızda sürücülerin durma zorunluluğu var.”
CEZASI FAZLA
Trafik Denetleme Ekipler Amiri Cemil Koç da park edilmesi yasak bir yere araç park etmenin cezasının 72 lira olduğunu belirterek “Engelli parkına araç park etmenin cezası ise 144 lira. Bu da vatandaşların duyarlılığını artırabilir” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme