• Haberler
  • Genel
  • Engelliler Meclisinden Vali’ye ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Engelliler Meclisinden Vali’ye ziyaret – Kocatepe Gazetesi

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti Ziyarete, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve meclisin yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler gününün tüm özürlü vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir [&hellip]

Engelliler Meclisinden Vali'ye ziyaret

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti

Ziyarete, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve meclisin yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler gününün tüm özürlü vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini dileyerek, kendisini ziyarete gelenlerin şahsında tüm Engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler gününü kutladı. Vali Balkanlıoğlu, engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için Valilik olarak gerekeni yaptıklarını ve çalışmaların bu yönde devam edeceğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Bu konuda sizlere yardım etmek bizim görevimiz. Engellileri evlerine mahkûm etmeye hakkımız yok. Eğitim ve öğretim görmek engellilerin de hakkıdır” şeklinde konuştu.
Vali Balkanlıoğlu konuşmasında; “Engelli olmak bir suç değildir. En büyük suç, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayarak ihmal etmemizdir. Özürlü vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar yalnızca kendilerinin değil, ailelerinin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim ve rehabilitasyonlarına ilişkin sorunlarının çözümü devletin ana görevlerinden biridir. Devletimiz, her zaman olduğu gibi bu günde engelli vatandaşlarımızın yanındadır. Afyonkara-hisar Valiliği olarak onlarla ilgili yapılabilecek her türlü olumlu çabaları sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.
Ziyaret sırasında, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, bazı engelli vatandaşlarımızın sorunlarını bildirmesi üzerine, Vali Balkanlıoğlu konuya anında müdahale ederek, ilgili yerleri arayarak sorunların çözülmesi konusunda talimat verdi. Ziyarette konuşan Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, tüm engelliler adına, gerek derneklerine gerekse kendileri-ne verdiği büyük önem ve desteklerinden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme