Engelliler için acil eylem planı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Turhan İçli, CHP’nin Engelliler Acil Eylem Planı’nı Afyonkarahisar’da tanıttı. İçli, fiziksel çevrenin ve toplu taşıma araçlarının engellilere uygun hale getirileceğini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Turhan İçli, Ocak ayında başladığı ziyaret programı doğrultusunda Afyonkarahisar’da da konferans verdi. 81 ilin şu ana kadar 0 ilini gezen İçli, gittiği [&hellip]

Engelliler için acil eylem planı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Turhan İçli, CHP’nin Engelliler Acil Eylem Planı’nı Afyonkarahisar’da
tanıttı. İçli, fiziksel çevrenin ve toplu taşıma araçlarının engellilere uygun hale getirileceğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Turhan İçli, Ocak ayında başladığı ziyaret programı doğrultusunda Afyonkarahisar’da da konferans verdi. 81 ilin şu ana kadar 0 ilini gezen İçli, gittiği kentlerde, CHP’nin Engelliler Acil Eylem Planı’nı anlattı. Çakmak Otel’de CHP’nin engelli politikası hakkında konferans veren İçli, “Engelliler ile ilgili konularda engelli örgütlerinin karar alma süreçlerine etkin katılımının sağlanması için yasal ve uygulamaya yönelik önlemler derhal alınacaktır” dedi.
Üretim ve hizmet sürecine katılacaklar
İçli, engellilerin korunmaya muhtaç bireylermiş gibi gösterilmesini de eleştirerek “Engellilerin üretim ve hizmet sürecine etkin bir biçimde katılabilmeleri için gerekli önlemler hızla alınacak, kamu ve özel sektörün çalıştırmak zorunda olduğu engelliler için ayrılan kotalar ivedilikle doldurulacaktır” diye konuştu.
Korumalı İş Yeri Yasası çıkacak
İçli, şöyle devam etti:
“Ağır derecedeki engellileri, sosyal rehabilitasyon hizmetleri eşliğinde üretim sürecine katmayı amaçlayan, devletin teknik ve mali desteği ile güçlendiren Korumalı İş Yeri Yasası çıkarılacaktır. Fiziksel çevrenin, kamu kullanım alanlarının, konutların, toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi sağlanacak, 5378 sayılı Özürlüler Kanunu’nun geçici 2’nci maddesinin uygulanması için gerekli önlemler alınacaktır.”
Konferansa, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ile engelli vatandaşlar katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme