• Haberler
  • Genel
  • Engelliler gönüllerince eğlendi – Kocatepe Gazetesi

Engelliler gönüllerince eğlendi – Kocatepe Gazetesi

Engelliler Haftası kutlamaları Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, engellilere yönelik düzenlenen eğlence programı ile sona erdi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen gecede engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engellilerle yakından ilgilenirken, özellikle çocuklar Başkana sevgi gösterisinde bulundu Gecede ilk olarak engellilere hizmet veren kurumların faaliyetlerine ilişkin slayt gösterileri sunuldu. Tanıtım slaytlarının ardından bir konuşma yapan [&hellip]

Engelliler gönüllerince eğlendi

Engelliler Haftası kutlamaları Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, engellilere yönelik düzenlenen eğlence programı ile sona erdi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen gecede engelli vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engellilerle yakından ilgilenirken, özellikle çocuklar Başkana sevgi gösterisinde bulundu

Gecede ilk olarak engellilere hizmet veren kurumların faaliyetlerine ilişkin slayt gösterileri sunuldu. Tanıtım slaytlarının ardından bir konuşma yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Başkan Çoban’ın her zaman engellilerin yanında olduğunu hatırlatan Mesut Yurt, “Etkinliklerimize büyük destek veren Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyorum. Başkanımız Gerçekten her alanda çalışmalarıyla kendini gösteren, Afyonkarahisar ilimizin çehresini değiştiren sadece Ege Bölgesi’nde değil, Türkiye genelinde Afyonkarahisar’ı ileri seviyeye taşıyacak yatırımlara imza atıyor. Böyle bir başkanımız olduğundan dolayı gurur duyuyoruz. Herkese iyi eğlenceler diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.
Engellilere verilen imkanlar genişliyor
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şevki Ceylan ise önümüzdeki süreçte Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün engellilere vermiş olduğu hizmetlerin bir kat daha artacağını ifade etti. Yeni yapılan bir yasal düzenleme ile birlikte evinde engellisi olan kimselere de sağlık sigortası uygulamasına başlayacağını müjdeleyen Şevki Ceylan şunları söyledi; “Bunun dışında önümüzdeki günlerde özürlülere verilen imkanlar daha da artacak. Şuanda İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak ilimizde 2250 engelli kardeşimize asgari ücret tutarında ücret ödüyoruz. Bir tek amacımız var, sizin yaşantınızı kolaylaştırmak ve önünüzdeki engelleri azaltmak. Şuanda burada bulunan tüm kardeşlerime engelsiz yaşamlar diliyorum.”
Başkan, engellilerle yakından ilgilendi
Yapılan konuşmaların ardından Ritim Gençlik Spor Kulübü’nün minik efeleri halk oyunları gösterisi sundu. Daha sonra sahne alan Sandıklı İlçesi Kültür Varlıkları Koruma ve Yaşatma Derneği’nin Seymen gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı. Tanbuhara lakaplı usta ilizyonist Tamer Yalçın, birbirinden ilginç sihirbaz hareketleriyle özellikle engelli çocukların büyük ilgisini çekti. Engelli öğrencilerinin çeşitli oyunlarının da yer aldığı gece Ritim Gençlik Dans ekibinin tango gösterisiyle sona erdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, gece boyunca engelli kardeşlerimize büyük ilgi gösterirken, engelli öğrenciler Başkana sevgi gösterisinde bulundu.

Bakmadan Geçme