• Haberler
  • Genel
  • Engelliler artık kaldırımlarda rahat yürüyor

Engelliler artık kaldırımlarda rahat yürüyor

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Afyonkarahisar Belediye yönetiminin kaldırım işgali sorununu dikkate aldığını belirtti. Erdoğan, 'Tüm engelli kardeşlerimizle, Altı Nokta Körler Derneği olarak çok memnunuz. Kaldırımlarda rahatça yürüyebiliyoruz' dedi   Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Belediye'nin engellilerin kaldırımları rahatça kullanması için gösterdiği hassasiyete teşekkür etti. 'İHTİYAÇ DUYULAN FARKINDALIK VE [&hellip]

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Afyonkarahisar Belediye yönetiminin kaldırım işgali sorununu dikkate aldığını belirtti. Erdoğan, “Tüm engelli kardeşlerimizle, Altı Nokta Körler Derneği olarak çok memnunuz. Kaldırımlarda rahatça yürüyebiliyoruz” dedi

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, Belediye’nin engellilerin kaldırımları rahatça kullanması için gösterdiği hassasiyete teşekkür etti.
“İHTİYAÇ DUYULAN FARKINDALIK VE EMPATİ”
Şube Başkanı Erdoğan, kaldırımların esnaf ve araç sahipleri tarafından işgal edilmesi sorununu emniyete ve Afyonkarahisar Belediyesi’ne ilettiklerini belirtti. Kaldırımların tüm engelliler için önem taşıdığına değinen Erdoğan, “Kaldırımlar biz görme engellilerin ve diğer engelli kardeşlerimizin hayatında büyük bir önem taşıyor. Vatandaşların bu konuda daha bilinçli olmasını isteyerek görme engellilerin de bu toplumda yeri olduğunu onların da istihdam edildiklerini hatırlattık. Engellilerin de eğitim aldığını kurslara katıldıklarını, böylece üretken hale geldiklerini toplumda seslerinin çıkabildiğini aktardık. Biz engellilerin sesinin daha çok çıkabilmesi için ise farkındalığa ve empatiye ihtiyaç duyduğumuzu dile getirirdik.” dedi.
“KALDIRIM İŞGALİ KIRILDI”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin de kendilerini kırmayıp esnafları harekete geçirdiğini kaydeden Erdoğan, “Belediye yönetimimiz kaldırım işgalini gidermeye çalıştı. Artık beyaz bastonlarımızla kaldırımlarda bir yere çarpmadan istediğimiz yere ulaşabiliyoruz. Engelli ya da görme engelli kardeşlerimiz olsun Altı Nokta Körler Derneği olarak çok memnunuz. Kaldırımlarda rahatça yürüyebiliyoruz. Afyonkarahisar Belediye Başkanımıza bu talebimizi geri çevirmediği, engelli vatandaşın dostu olduğu için her zaman yanımızda durduğu ve bizi kolladığı için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme