Engelli kursiyerlerin el emekleri sergilendi

Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engeller Derneği, AFEMEK'le ortaklaşa düzenledikleri sergide engelli kursiyerlere verilen kursta hazırlanan el emeği göz nuru keçe objeler sergilendi Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engelliler Derneği’nde 3 Aralık Cumartesi günü açılan sergide keçe çalışmaları beğeniye sunuldu.Keçe ürünler beğeniye sunuldu Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı çalışan El Sanatları ve Mesleki Eğitim [&hellip]

Engelli kursiyerlerin el emekleri sergilendi

Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engeller Derneği, AFEMEK’le ortaklaşa düzenledikleri sergide engelli kursiyerlere verilen kursta hazırlanan el emeği göz nuru keçe objeler sergilendi

Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engelliler Derneği’nde 3 Aralık Cumartesi günü açılan sergide keçe çalışmaları beğeniye sunuldu.
Keçe ürünler beğeniye sunuldu
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı çalışan El Sanatları ve Mesleki Eğitim Kursları’nın (AFEMEK), engellilere yönelik düzenlediği keçe kursunda hazırlanan çalışmalar sergilendi. Sergi Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engeller Derneği binasında açıldı. Kursiyerler eğitmen Dilek Doğar’ın öncülüğünde çalışmalarını hazırladı. Keçeden hazırlanan açılış kurdelesini; açılışını; Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Çakal birlikte kesti.
Kurs büyük bir adım
Sergi açılışı öncesi ilk konuşmayı Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engeller Derneği Başkanı Öznur Barutçu yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi AFEMEK kapsamında açılan kursun doğuştan ve sonra gelişen nedenlerle engellerin kıyılarına savrulmuş deniz yıldız-larını yaşam denizine tekrar kavuşturduğunu kaydetti. Söz konusu kursa katılanların yitirilen veya olması gereken yeteneğin yerine başka bir yeteğenin ikame ettirildiğini belirten Barutçu; “Bir çok kişi işin küçük bir adım olarak görülebilecek bu kurs bizler için çok büyük bir adım; hatta yaşama daha sıkı tutunma sebebi olabilecek bir kurstur. En azından kısa da alsa bu kurs süresi içinde bizler de yaşamın içinde üretken rolünü üstlenme cesaretini edindik. Gelişen zaman içinde üretkenliğimiz inşallah daha da genişleyecek bu kurs ile ikame edilen yeteneğin zaman içinde çok boyutluluk kazandığını, nasıl maksimize olduğunu hep birlikte göreceğiz” dedi.
Çok güzel faaliyetler yapılıyor
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’da ve Türkiye’nin dört bir yanında engellilere hizmet veren derneklerin bulunduğunu söyledi. Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanlığı döneminden beri Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engeller Derneği’ni takip ettiğini kaydetti. Burhanettin Çoban; “Sadece Afyon’da değil Türkiye’de de sanıyorum en aktif, üyelerin, üye ailelerinin hak ve menfaatlerini koruma, onları eğitime, onları topluma kazandırma, toplumla bir araya getirme projeleri kapsamında çok güzel faaliyetleri var. Her yıl onlarca faaliyet içerisinde-ler. Bundan dolayı ben öncelikle dernek yönetimi tebrik ediyorum. AFEMEK işbirliği içerisinde böyle bir işbirliği içerisinde böyle bir kurs yapılmış. Engellilerin bu kurstaki ürünleri yapmasının ayrı bir önemi var. Ben bu kursta emeği geçen işbirliği içerisine giren Dilek Doğan’a teşekkür ediyor, yeni faaliyetlerde bulunmayı ümit edi-yorum” dedi.
Afyon istikbal vaat eden il
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer yaptığı konuşmada, Belediye, Afyonkarahisar Spastik ve Ortopedik Engeller Derneği, çeşitli derneklerin katkılarıyla, geleneksek keçe sanatının kursiyerlere öğretilmesiyle ticari gelir sağlama faaliyetinin tamamlandığını bildirdi. Şanlıer; “Bu çalışmada Sayın Başkanımıza ve görev alan diğer kardeşlerimize teşekkürlerimizi, saygılarımızı sunuyorum. Afyonkarahisar ili yol üzerinde. Gelişmeye çok müsait. Sanıyorum 15 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk 10 ili arasına girebilecek bir ilimiz. Bu tarihi ve turistik özelliklerinin bu süreç içerisinde gelişeceğini ve sunulacağını memnuniyetle söyleyebilirim. Hayırlı uğurlu olsun bu çalışmaların devamını diliyorum. İnşallah Afyonkarahisar hak ettiği yere ulaşır” diye konuştu.
Açılışa yoğun katılım
Serginin keçeden hazırlanan açılış kurdelesi kesildikten sonra ziyaretçiler sergiyi gezdi. Bir gün ziyarete açık tutulan sergide ki keçe objeler satışa da sunuldu. Açılışa; Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Çakal, Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt, Spastik ve Ortapedik Engelliler Derneği Başkanı Öznur Barutçu, Ağır Düzey Zihinsel Engelliler Dernek Başkanı Hatice Özkan, Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanife Yılmaz, Otistik Çocuklar Yardımlaşma Dernek Başkanı Fatma Kavas, Sakatlar Derneği Başkanı Erkan Civan ve çok sayıda davetli katıldı. (Kocatepe )

Bakmadan Geçme