Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 2024 Ne Zaman?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının 2024 yılında hangi tarihte yapılacağı merak edilerek sorgulanıyor. Peki, 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına hangi tarihte başvuru yapılacak, sınav hangi tarihte yapılacak?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının2024 yılında hangi tarihte başvuru yapılacağı ve sınav tarihin ne olduğu birçok kişi tarafından sorgulanmaya başladı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına hangi tarihlerde başvuru yapılacağını ve sınavın hangi tarihte gerçekleşeceğini sizler için araştırdık.

EKPSS 2024 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan 2024-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak yapılacak.

 

EKPSS 2024 KİMLER BAŞVURABİLİR?

EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecekler. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorunda.

ENGELLİ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI 2024 NE ZAMAN?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları 2024 yılında 12-29 Şubat tarihleri arasında alınacak. 6-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında ise kura başvuruları alınacak.

2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme