• Haberler
  • Genel
  • Engelli istihdamında iyi durumdayız – Kocatepe Gazetesi

Engelli istihdamında iyi durumdayız – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi, engelliler ve istihdam konulu bir konferans düzenledi. İŞKUR’la ortak yapılan konferansta konuşan İŞKUR Başmüfettişi Raşit Ulubey, Afyonkarahisar’da engelli istihdamının yüksek oranda gerçekleştiğini belirtti Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi, engellilerin sosyal ve toplumsal hakları konusunda çalışmalarına devam ediyor. Engelliler Meclisi, İŞKUR’la ortak bir çalışma yaparak engellileri, istihdam konusunda bilgilendirdi. Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde [&hellip]

Engelli istihdamında iyi durumdayız

Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi, engelliler ve istihdam konulu bir konferans düzenledi. İŞKUR’la ortak yapılan konferansta konuşan İŞKUR Başmüfettişi Raşit Ulubey, Afyonkarahisar’da engelli istihdamının yüksek oranda gerçekleştiğini belirtti

Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi, engellilerin sosyal ve toplumsal hakları konusunda çalışmalarına devam ediyor. Engelliler Meclisi, İŞKUR’la ortak bir çalışma yaparak engellileri, istihdam konusunda bilgilendirdi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen konferansın öncesinde konuşan Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, “Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi olarak pek çok alanda çalışma yaptık. Bu çalışmalar arasında engelli vatandaşlarımızın memur sınavlarına hazırlık kursuna katılmasına sağladık. 15 arkadaşımız memur olarak işe başladı. 6 Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi olarak da İŞKUR ve belediye ile ilgili ortak bilgisayar kursu gerçekleştirdik. 30 kardeşimizden 10 tanesi istihdam edildi. Bu da büyük bir başardır” dedi.
Kamu ve özel sektör duyarlı
Konferansı veren İŞKUR Başmüfettişi Raşit Ulubey ise Afyonkarahisar’daki engelli istihdamına dikkat çekti. Ulubey, “Afyonkarahisar’da Temmuz 2011 itibariyle 130 özel sektör işyeri, engelli çalıştırmakla yükümlü. Bu işyerlerinde 415 özürlü çalıştırılması gerekirken 408 özürlü çalışıyor. 43 tanesi istihdam fazlası çalışanlardan oluşuyor. Yükümlülüğünü yerine getirme oranı Afyonkarahisar’da temmuz 2011 itibariyle yüzde 88’dir. Kamu olarak 16 kamu kurumunda 123 kişinin çalışması gerekirken 166 engelli çalışıyor. Kamuda da yükümlülüğü yerine getirme oranı yüzde 95,1’dir” diye konuştu. Konferanstan önce, bilgisayar kursunda başarılı olan engellilere sertifikaları verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme