• Haberler
  • Gündem
  • “Engelli insanımız, topluma emanettir” – Kocatepe Gazetesi

“Engelli insanımız, topluma emanettir” – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliği tarafından engelli vatandaşlara yönelik iftar programı düzenlendi. Programa Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım,İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan, Afyon Kocatepe Üniversite Rektör Vekili İsa Sağbaş, Vali Yardımcıları Dr. Adem Uslu, Cafer Sarılı, Erhan Günay, İl Jandarma [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği tarafından engelli vatandaşlara yönelik iftar programı düzenlendi. Programa Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım,
İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan, Afyon Kocatepe Üniversite Rektör Vekili İsa Sağbaş, Vali Yardımcıları Dr. Adem Uslu, Cafer Sarılı, Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, İl Müdürleri, diğer protokol üyeleri ve engelliler adına faaliyetlerini sürdüren derneklerin başkan ve temsilcileri, engelli vatandaşlar ile aileleri katıldılar.
HAYATI KOLAŞTIRMALIYIZ
İftar programında bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV)  hayatına, yaşantısına baktığımızda ilk fark edeceğimiz şey sevgi ve hoşgörüdür. Samimiyetle ve gönülden hissedilen bu iki hissiyat, insana bir duygu daha kazandırmaktadır ve bunun adı empatidir. Aslında bir çok şeyin yerli yerine oturmasını sağlayan, sosyal hayatımızda ikili ilişkilerimizi dahi düzenleyen bir duygudur empati. Kendimizi karşımızdaki insanın yerine koymak, diğer bir deyişle duygudaşlık, sosyal hayatımızdaki bir çok sorunu kökünden çözecek bir olgudur.
Bu anlamda engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu ailenin değil, toplumun hatta tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Engelli insanımız da topluma emanettir. Birbirini seven insanlar için engeller bir tatlı tebessümden ibarettir. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki asıl engel, engelli insanlarımızı görmezden gelmektir, onların hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almamamızdır. Düşündüğümüzde esasen engelli kardeşlerimizle aramızda hiçbir fark yoktur. Unutmayalım ki, tüm sağlıklı insanlar bir engelli adayıdır.  Zira insan yarın başına ne geleceğini bilemez. Yüce Allah (cc) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ‘Gaybı, yani görünmeyeni sadece ben bilirim’ buyurmaktadır. Yarın başımıza neyin geleceğini bilmeden yaşarken, yanı başımızdaki kardeşlerimizi görmemek engelin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme