• Haberler
  • Genel
  • 'Engelli Bireylerin Günlük İhtiyaçlarını Gidermek Herkesin İnsanlık Görevi'

'Engelli Bireylerin Günlük İhtiyaçlarını Gidermek Herkesin İnsanlık Görevi'

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban, engelli bireylerin toplumsal hayata uyum sağlamalarını ve günlük ihtiyaçlarını gidermelerini temin etmenin herkesin insanlık görevi olduğunu söyledi

İl Genel Meclisi (İGM)  Başkanı Av. Burhanettin Çoban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak anılmaktadır. Engellilik, yalnızca engellilerin ve onların ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık problemi değil, toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybeden kardeşlerimizin toplumsal hayata uyum sağlamalarını ve günlük ihtiyaçlarını gidermelerini temin etmek hepimizin insanlık görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ediyor;  aileleri ve sevdikleriyle sağlıklı bir yaşam, engelsiz bir dünya dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Bakmadan Geçme