• Haberler
  • Genel
  • Engelli askerler, yemin etti – Kocatepe Gazetesi

Engelli askerler, yemin etti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nda 24 engelli asker için yemin töreni düzenlendi Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nda, engelli olmaları nedeniyle askerlik yapamayan kişiler için bir günlük askerlik eğitimi verildi. Eğitimin ardından 24 engelli vatandaş için yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin törenine engelli askerlerin ailelerinin yanısıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, [&hellip]

Engelli askerler, yemin etti

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nda 24 engelli asker için yemin töreni düzenlendi

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nda, engelli olmaları nedeniyle askerlik yapamayan kişiler için bir günlük askerlik eğitimi verildi. Eğitimin ardından 24 engelli vatandaş için yemin töreni gerçekleştirildi. Yemin törenine engelli askerlerin ailelerinin yanısıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit katıldı.
AİLELER DUYGULANDI
Yemin töreninden sonra engelli askerlere terhis belgeleri verildi. Terhis belgesini alan er Süleyman Yavuz’un 11 yaşındaki kızı Aleyna Ceylin Yavuz da fotoğraf karesinde yer aldı. Törende yemin eden askerler adına konuşan Süleyman Yavuz, askerliğin kutsal bir görev olduğunu, 1 günlük de olsa bu görevi yerine getirdikleri için gurur duyduklarını söyledi.

Erkan Civan teşekkür ettiTürkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Erkan Civan, 24 engelli askerin yemin töreninin, engelliler için büyük anlam taşıdığını söyledi

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Erkan Civan, İkmal ve Garnizon Komutanlığı’nda engelli askerler için düzenlenen yemin töreni dolayısı ile yetkililere teşekkür etti. Civan, “Bu yemin töreni, engelli vatandaşlarımızın toplumun bir parçası olduğunu gösterdi. Hem engelli bireyler için hem de engelli bireylerin aileleri için yemin töreni büyük gurur kaynağı oldu” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme