• Haberler
  • Genel
  • Engelli aracını kurtarmaya çalışıyorlar – Kocatepe Gazetesi

Engelli aracını kurtarmaya çalışıyorlar – Kocatepe Gazetesi

Bakıma muhtaç olan eşine ait özürlü aracı Adalet Sarayı'ndan özel bir otoparka çektirilen bayan, mağdur olduğunu iddia ediyor. Mahkeme kararına rağmen araçlarını alamadıklarını belirten engelli eşi, otopark parası engeliyle de karşı karşıya Yatağa bağlı olarak yaşayan eşine ait engelli aracıyla ilgili yaşadıklarını anlatan Elif Dudu Manga “Eşim yatalak hasta ve aracını kullanamaz durumda. Aracın bakım, [&hellip]

Engelli aracını kurtarmaya çalışıyorlar

Bakıma muhtaç olan eşine ait özürlü aracı Adalet Sarayı’ndan özel bir otoparka çektirilen bayan, mağdur olduğunu iddia ediyor. Mahkeme kararına rağmen araçlarını alamadıklarını belirten engelli eşi, otopark parası engeliyle de karşı karşıya

Yatağa bağlı olarak yaşayan eşine ait engelli aracıyla ilgili yaşadıklarını anlatan Elif Dudu Manga; “Eşim yatalak hasta ve aracını kullanamaz durumda. Aracın bakım, vergi vs. masraflarından dolayı satmayı düşündük. Satış bedeli ile de, masraflar ve zorunlu ihtiyaçlarımızı giderecektik. Resmi bir karar ile Adalet Sarayı otoparkında aracı teşhire çıkardık. Aracımızın Adalet Sarayı Parkında durduğunu ve burada teşhir edilmekte olduğunu biliyordum. Son durum nedir, bakan-soran var mı diyerek görmeye gittiğimde aracımızı bulamadım. Etrafa baktım, görevlilere sordum, ama hiçbir şekilde net sonuca varamadım. Sanki yer yarılmış içine girmiş ve kimse fark etmemiş” dedi.
Uzun zaman aracını aradığını belirten E. Dudu Manga; Adalet Sarayı Parkı’nda satış maksadıyla duran araçlarının, görevli polis memurlarınca tarafından “Çelik Otopark Çekici Ekibi” aracılığıyla özel otoparka çekildiğini öğrendiklerinde şok yaşadıklarını belirtti. Manga; “Aracımız özel parka nakledilmiş. Bunu yapan Emniyet Görevlisinin, her hangi bir araştırma yapma gereksinimi göstermeden, sormadan-soruşturmadan yanlışlıkla bu tarz bir girişimde bulunması şaşırtıcıdır. Öte yandan, özel otoparka gittiğimizde bize 1.500 TL park bedeli çıkarıldı. Mahkemeye başvurduk ve buna istinaden mahkeme tarafından “aracın sahibine teslim edilmesi” kararı çıkartıldı. Karar ile birlikte otoparka gittik, ama, ‘borcunuzu ödemezseniz aracınızı alamazsınız, para olmadan buraya gelmeyin’ tehditleri ile dışlanıldık ve aracımızı alamadık. Her geçen gün otopark bedeli işlemektedir. Sanki aracımızı biz otoparka bıraktıkta bu tarz olumsuzluklarla yüzleşiyoruz. Gasp ve tehditlerin ülkemizde yer alması ve buna müsaade edilmesi şaşırtıcı bir durumdur” şeklinde konuştu.
E.Dudu Manga, mağduriyetlerinin giderilmesi için ilimiz yöneticilerinin ilgisini beklediklerini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme