• Haberler
  • Genel
  • Engelli ailelerine bilgilendirme – Kocatepe Gazetesi

Engelli ailelerine bilgilendirme – Kocatepe Gazetesi

İl Sağlık Müdürlüğü'nde, engelli bireye sahip ailelere eğitim verildi Sağlık Müdür Yardımcısı Erol Dere'nin de hazır bulunduğu ve Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yapılan toplantıya Sağlık Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Tolonay, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden Sosyal Hizmetler Uzmanı Emine Sağlam ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden Psikolojik Danışman Halil Tuncer konuşmacı olarak katıldılar. Evde bakım [&hellip]

Engelli ailelerine bilgilendirme

İl Sağlık Müdürlüğü’nde, engelli bireye sahip ailelere eğitim verildi

Sağlık Müdür Yardımcısı Erol Dere’nin de hazır bulunduğu ve Rehberlik ve Araştırma Merkezinde yapılan toplantıya Sağlık Müdürlüğünden Sosyal Hizmet Uzmanı Ahmet Tolonay, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden Sosyal Hizmetler Uzmanı Emine Sağlam ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünden Psikolojik Danışman Halil Tuncer konuşmacı olarak katıldılar. Evde bakım hizmetleri ve bundan yararlanma, engellilere yönelik SHÇEK tarafından verilen kurslar, engelli bireylerin sağlık hakları ve sunulan sağlık hizmetleri, engellilere yönelik eğitim hizmetleri gibi konu başlıklarının izah edildiği toplantıya engelli çocukları olan anne ve babalar katıldı.
Soruların cevaplandığı son bölümde aileler, yaşadıkları sorunları yetkililere iletme imkanı buldular. Özellikle çocuk nörolojisinin olmadığı noktasında sıkıntı çektiklerini ifade eden bir veliye yeni hastanenin hizmete girmesi ile bu sıkıntının artık kalkacağı müjdesi verildi. Yine yeni hastane ile 80 civarı ayrı poliklinik olacağı ve hastanın istediği doktoru seçme hakkının böylelikle daha geniş tutulacağı belirtildi. Ayrıca engelli vatandaşların hastanelerde sıra beklemeden engelli vatandaşlara uygulanan ayrıcalıktan faydalanabilecekleri de hatırlatıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme