Engelleri, şarkı söylemeye engel değil

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 6'ncı Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği düzenledi. Şenlik'te en çok alkışı, Engelsiz Müzik Korosu aldı Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Afyonkarahisar Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği ile işbirliği yaparak Çocuk Koroları Şenliği düzenledi. Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kongre Merkezi'ndeki Şenlik'e, 20'si Afyonkarahisar'dan, 17'si [&hellip]

Engelleri, şarkı söylemeye engel değil

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 6’ncı Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği düzenledi. Şenlik’te en çok alkışı, Engelsiz Müzik Korosu aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Afyonkarahisar Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği ile işbirliği yaparak Çocuk Koroları Şenliği düzenledi. Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kongre Merkezi’ndeki Şenlik’e, 20’si Afyonkarahisar’dan, 17’si diğer illerden olmak üzere 37 Çocuk Korosu katıldı.
SAHNEYE EL ELE ÇIKTILAR
“Engeller Kocatepe’de Aşılıyor” sloganı kullanılan 6’ncı Ulusal 23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği’nde en çok alkışı ise Engelsiz Müzik Korosu aldı. Kocatepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde okuyan 17 engelli çocuk, müzik öğretmenleri Filiz Yıldız’ın şefliğinde birbirinden güzel şarkılar söyledi. Sahneye Konservatuvar öğrencilerinin ellerini tutarak çıkan öğrenciler, beyaz kıyafetleriyle melekleri anımsattı.
3 YILDIR ŞARKI SÖYLÜYORLAR
Kocatepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Filiz Yıldız, “Derslerimizi haftada bir gün olmak üzere yaptık. Hafif derece zihinsel engelliler. Down sendromlu, hiperaktif çocuklarımız var. Koromuzun yarısı zihinsel ve bedensel engelli. Ezberi zor şarkılar yerine, sözleri basit şarkıları tercih ettik. 3 yıldır bu şenliğe katılıyoruz. Aralarında konuşma sorunu olan çocuklarımız da çok fazla” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme