• Haberler
  • Genel
  • Engelleri hep birlikte kaldıralım – Kocatepe Gazetesi

Engelleri hep birlikte kaldıralım – Kocatepe Gazetesi

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Lütfi Akgün, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Dr. Akgün, toplumun engellilere dikkatini çekmek, kişilerde daha duyarlı davranışların oluşmasını sağlayabilmek amacıyla bütün dünyada 3 Aralık tarihinin “Engelliler Günü” olarak kabul edildiğini kayderken engellerin birlikte kaldırılabileceğini vurguladı Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Lütfi Akgün, engelli olmakla doğuştan veya sonradan [&hellip]

Engelleri hep birlikte kaldıralım

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Lütfi Akgün, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Dr. Akgün, toplumun engellilere dikkatini çekmek, kişilerde daha duyarlı davranışların oluşmasını sağlayabilmek amacıyla bütün dünyada 3 Aralık tarihinin “Engelliler Günü” olarak kabul edildiğini kayderken engellerin birlikte kaldırılabileceğini vurguladı

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Lütfi Akgün, engelli olmakla; doğuştan veya sonradan herhangi bir sebeple oluşan bedensel, zihinsel, ruhsal ve duyusal yeteneklerin çeşitli derecelerde kaybedilmesiyle toplum hayatına uyum sağlamada ve günlük ihtiyaçları karşılamada yaşanan zorlukların ortaya çıkabileceğini belirtti.
ENGELLİLERİN DE İHTİYAÇLARI VAR
Engelli olma ya da olmamanın hiç kimsenin elinde olan bir şey olmadığını ifade eden Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Lütfi Akgün; “Engelli olan kişilerle empati yaparak, ne hissettiklerini, diğerlerinden ne beklediklerini anlayabilir ve onlara acıyarak, üzülerek yaklaşmak yerine onlar için ne yapabilirim düşüncesiyle yaklaşarak daha doğru davranmış oluruz. Acımak ya da üzülmek suç değildir tabii ki ama engelli vatandaşlarımızı toplum hayatının dışına itip, dört duvar içine kapatmak suçtur. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya üzerinde 500 milyon engelli kişi yaşamaktadır. Türkiye’de bu sayının ortalama 8,5 milyon civarında olduðu belirtilmektedir. Bu kişileri yok saymanın ya da yılda bir gün, bir hafta ile onları hatırlamanın ne onlara da ne de topluma bir yarar getirir. Engelli kişilerinde diğerleri gibi eğitim, sağlık, spor, eğlence vb. ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçtan öte bir haktır. Bu ihtiyaçların uygun şekilde karşılanması ve hak ettikleri bu hizmetlerin en iyi şekilde verilmesi gerekmektedir.”
TÜM ENGELLİLER TOPLUMDA OLSUN
İhtiyaç duyulan imkanların Türkiye’nin en ücra yerinde yaşayan engellilere de tanınması gerektiğini kaydeden Dr. Lütfi Akgün sözlerine şöyle devam etti: “Ancak böylece fırsat eşitliği yaratılmış olsun. Böylelikle tüketen konumunda olan kişiler üreten konumuna geçebilme imkanı bulabilsin. Bugün işyerlerinde çalışan üreten engelli kardeşlerimizi görmek bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir. Gelecekte bu sayıların daha artmasını, bütün engelli vatandaşlarımızın kendilerine uygun uğraşlar ve çalışmalarla toplumumuzun içinde olmasını ümit ediyorum. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyorum. Engelleri hep birlikte kaldıralım.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme