• Haberler
  • Genel
  • Engeller 'oy'a engel değil – Kocatepe Gazetesi

Engeller 'oy'a engel değil – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da oy kullanmaya giden bazı engelliler zor anlar yaşadı. Sandık görevlilerinin bina girişinde kullanmasına yardımcı olarak oy kullanmaya başaran engelliler, oylarını zemin katında kurulacak sandıklarda kullanmak istediklerini belirtti Hisarbank 100'üncü Yıl İlkokulu'na sabah saatlerinde oy kullanmak için giden bedensel engelli Şükrü Akkurt, yolda oy kullanmak istediğini belirterek mahalle muhtarını aradı. Okula ulaştığı sırada bir başka [&hellip]

Engeller “oy”a engel değil

Afyonkarahisar’da oy kullanmaya giden bazı engelliler zor anlar yaşadı. Sandık görevlilerinin bina girişinde kullanmasına yardımcı olarak oy kullanmaya başaran engelliler, oylarını zemin katında kurulacak sandıklarda kullanmak istediklerini belirtti

Hisarbank 100’üncü Yıl İlkokulu’na sabah saatlerinde oy kullanmak için giden bedensel engelli Şükrü Akkurt, yolda oy kullanmak istediğini belirterek mahalle muhtarını aradı. Okula ulaştığı sırada bir başka yaşlı hastaya yardımcı olmak üzere mahalledeki diğer bir okula giden mahalle muhtarına ulaşamayan Şükrü Akkurt, sandık görevlileriyle irtibata geçmek istedi. Okulun önünde tekerli sandalyesiyle 6’ıncı katındaki sandık görevlilerinin bir süre aşağı gelmesini bekleyen Akkurt, yardım etmek için kimse gelmeyince okuldan ayrıldı.
Oy kullanmak istemesine rağmen kimseye ulaşamadığını ifade eden Şükrü Akkurt, siyasi partileri aradı. Görüşmeler üzerine Akkurt’un evine giden AK Parti Milletvekili aday adayı Abdullah Sancak, Akkurt’u otomobiliyle tekrar okula götürdü. Sancak ve sandık görevlilerinin yardımıyla 1062 nolu sandıkta oyunu kullanan engelli Akkurt, engelliler için zemin katta oy kullanma işlemlerinin yapılabilmesini istedi. Sandığı zemin katta olmayan engelliler için okul bahçesinde bir kabin oluşturulabileceğini de ifade eden Akkurt, “Biz aşağıdaki kabinde oyumuzu kullanalım. Sandık başkanı ve bir görevli sonra birlikte gidip sandığa oyumuzu atsın. Ben bu halimle 6’ıncı kata nasıl çıkayım” dedi.
Yüksek Seçim Kurulu’ndan engellilerin sorunlarının çözümü için destek beklediklerini ifade eden Afyonkarahisar Sakatlar Derneği Şube Başkanı Nilgün Akgün de oyunu Hisarbank İlkokulu’ndaki 1068 numaralı sandıkta kullandı. Elektrikli arabasıyla rampalı zeminden zemin kattaki sınıf kadar ulaşan Başkan Nilgün Akgün, koltuk değneğiyle sandığa ulaşarak oy kullandı. Kendisinin oy kullanmasının zor olmadığını rampa sayesinde kolaylıkla sandığa ulaştığını ifade eden Başkan Akgün sözlerini şöyle tamamları, “ancak yine de üst katlarda oy kullanması gereken engelli dostlarımız oluyor. Engellilere oy kullanma işlemlerinde yardımcı olunmasını istiyoruz”
Öte yandan yaşlı bir kadın da gençlerin yardımıyla ikinci kattaki sandığa taşındı. Gençlerin iki yanına geçerek taşıdığı yaşlı kadın oyunu kullandıktan sonra yeniden tekerlekli sandalyesine kadar taşındı.

Bakmadan Geçme