Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ENGELLER – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 20 Nisan 2010 Salı 03:00:00
  Hangimiz engellerle karşılaşmadı ki. Peki, hangimiz bu engelleri aşıp hedefe ulaştı, ya da başaramadı…
Kendine sen inanmazsan kim inanır. Aslonan sensin.
Engellerle mücadele etmelisin. Yolumuza çıkan engeller bize tecrübe kazandırır. Hiç bunu düşündün mü?
Hiçbir engel olmasaydı, dümdüz dikensiz bir yol acaba mutlu olurmuydun, çile çekmeden yaşayan bir insanın olgunlaşması zor olmaz mı? Çile çekmeden mutlu olunabilir mi? Sevmenin sevilmenin değeri bilinebilir mi?
Çilesiz elde edilen şeyler, mirastan gelen mal gibidir. Gelişi emeksiz, gidişi üzüntüsüz olur. Ancak bin bir zorluklarla ızdıraplarla kazanılan şeylerin değeri bilinir ve kaybetmemek için uğruna canımızı bile feda etmez miyiz?
Dikensiz bir gül gördünüz mü? Bunu sormak, hatta düşünmek bile zor, çünkü dikensiz gül olmaz. Gülün o güzelliği, ihtişamı, kokusu görüntüsü bir ömre bedel değil midir? Dikenlerden oluşan bir yolun sonu o güzelliğe güle ulaşmaktır.
Her türlü engeli aşmak elimizde, yeter ki azmedelim. Kararlı ve istikrarlı olmak yolu yarılamaktır. Her ne kadar bozukta olsa, engebelerle dolu da olsa, canın sıkılsa da, vazgeçme. Doğru yoldasın. Seni sevenler buna inanıyor ve sana güveniyorlar.
Tarih kaybedeceğini düşünen bir kumandanın zaferini kaydetmedi. Gözleri arabalarda uçuşan suratlar hiç çamurdan kalkmadı. Acaba yok, yapamam yok.
Yapacağım, inanıyorum, başaracağım…
Yanlış yolda olmanız hiçbir şey kaybettirmez, aksine kazandırır. Hatalarımızı en iyi şekilde değerlendirip, doğruları bulmak aynı yanlışları yapmamıza engel olur. Kaybettiklerinden ders çıkaran insanların kazanmaları muhakkaktır.
Sen o yolun sıkıntısını çekiyorsun. Doğru yolda olmasaydın çoktan vazgeçerdin. Ve o sıkıntılardan ızdıraplardan haberin bile olmazdı. Kendine güvenmelisin ki, başarılı olabilesin. Bu çok zor değil. GÜVEN yeter.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti