Engeliler Konseyi kurumsal hale geldi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Engelliler Festivali kutlandı. Ali Çetinkaya Tren İstasyonu Meydanı’nda yapılması planlanan ancak, hava muhalefeti nedeniyle Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen festival, renkli görüntülere sahne oldu Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından sabah Anıtpark Utku Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar protokol ve engellilerin yürüyüşüyle devam etti. Engelliler [&hellip]

Engeliler Konseyi kurumsal hale geldi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Engelliler Festivali kutlandı. Ali Çetinkaya Tren İstasyonu Meydanı’nda yapılması planlanan ancak, hava muhalefeti nedeniyle Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen festival, renkli görüntülere sahne oldu

Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından sabah Anıtpark Utku Anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar protokol ve engellilerin yürüyüşüyle devam etti. Engelliler Meclisi kurumsallaştı. Polis Bandosu eşliğinde Anıtpark’tan Belediye önüne kadar yürüyüş yapan engelliler daha sonra kutlamalara geçti. Festivalin açılış konuşmasını Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Mesut Yurt yaptı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için özel çaba sarf ettiğine dikkat çeken Yurt; festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Engelliler Meclisi’nin çalışmalarından da bahseden Meclis Başkanı Mesut Yurt, Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin kurumsal bir yapı haline geldiğini söyledi.
İlklere imza atıldı
Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir ise Türkiye’de yaklaşık 7,5 milyon civarında engelli vatandaşımız olduğunu ifade ederek Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Afyonkarahisar’da bulunan engellilerin yaşam kalitesini arttırmak için ilkleri gerçekleştirdiğini söyledi. Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirten Birliktir;” Kent Konseyi olarak biz sadece sivil toplum örgütüyüz. Şu gerçek ki; Başkanımız Burhanettin Çoban’dan neyi talep etmiş isek hep yanımızda oldu. Kendisi ve Belediye Meclisi engellilerimize hizmet için son derece hassas davranıyor. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Engellilerin giderlerini devletimiz üslendi
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Ak Parti Hükümetinin engellilere yönelik bir çok yenilikler getirdiğini ifade ederek bu konuda dünyada eşine az rastlanır bir Engelliler Kanunu çıkarttığını söyledi. Başkan Çoban şöyle devam etti; “Engelliler, aileleri için birer yüktü. Düşünün ki; bir aile zaten asgari ücretle çalışıyor. Yada herhangi bir işi yok. Yada buğdaydan, arpadan ne gelir elde ederse onunla geçiniyor. Ama bu arada evde de bakıma muhtaç bir ailenin ferdi var. Bunlar ailelerimiz için gerçekten bir yüktü. Artık beş yıldır en azından engellilerin giderlerini devletimiz üstlendi. Ona kim bakıyor ise asgari ücret üzerinden bakıcı parası ödenmeye başlandı. Yine engellilerimiz özel rehabilitasyon gereken okullarda eğitim görmek zorundaydı. Bunların parasını kendi ödemek zorundaydı. Bu sıkıntı da devletimiz sayesinde ortadan kalktı. Artık engelli ferdi olan her aile çocuğunu istediği engelli rehabilitasyon merkezine rahatlıkla gönderebiliyor” dedi.
Rekorumuzu egale edeceğiz
Devletimizin engellilerimize sunduğu imkanlara Belediyelerinde ayak uydurması gerektiğini aktaran Başkan Çoban; “Bizlerde iki yıllık geriye dönük süreçte engelli kardeşlerimizle her zaman her yerde birlikte olmaya gayret ettik. Onların tüm etkinliklerinde yer aldık. Elimizden gelen maddi yâda manevi imkanlarımızı seferber ettik” dedi. Afyonkarahisar Belediyesi olarak 85 adet akülü araç dağıtımı konusunda bir ilke imza attıklarını hatırlatan Başkan Çoban; bu rekorun İstanbul Fatih Belediyesi tarafından egale edildiğini söyledi. Başkan “İstanbul Fatih Belediyesi’nin 100 engelliye 100 adet akülü araç dağıttığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bizim rekorumuz 85 idi. Fatih Belediyesi rekorumuzu 15 sayı farkla geçmiş oldu. Fatih Belediyesi’ni candan kutluyorum, tebrik ediyorum. Ama inşallah bu yıl 85 akülü araç daha dağıtarak toplam sayımızı 170’e çıkartarak yine kendi rekorumuzu sizlerin desteği ve duasıyla egale etmiş olacağız” diye konuştu.
Festivale renk kattılar
Yapılan konuşmaların ardından; festivale katılan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar, Özel Rehabilitasyon Merkezleri ile Engelli Dernekleri çeşitli gösterilerde bulunarak gönülle-rince eğlendi. Büyük beğeni toplayan gösteriler festivale renk kattı. Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban, Vali Vekili Ali Şanlıer, Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum Müdürleri ve çok sayıda engelli kardeşimiz ile aileleri katıldı.

Bakmadan Geçme