Enfeksiyona karşı klima temizliği şart

Lider Oto-Teknik Servisi Yöneticisi Cafer Güzgü, klimalı araçlarda temizliğin önemine dikkat çekti. Güzgü, yaz-kış kullanılan klimaların, temizlenmemesi halinde akciğer enfeksiyonuna neden olabileceğini belirtti Afyonakarahisar Organize Sanayi Bölgesi 1’inci Cadde 4’üncü Sokak’ta hizmet veren Lider Oto-Teknik Servis’in yöneticisi Cafer Güzgü, araç sürücülerine 'Bahar temizliği' önerdi. Güzgü, özellikle klimalı araç sürücülerinin dikkatli olması gerektiğine dikkat çekerek 'Araçlarda [&hellip]

Enfeksiyona karşı klima temizliği şart

Lider Oto-Teknik Servisi Yöneticisi Cafer Güzgü, klimalı araçlarda temizliğin önemine dikkat çekti. Güzgü, yaz-kış kullanılan klimaların, temizlenmemesi halinde akciğer enfeksiyonuna neden olabileceğini belirtti

Afyonakarahisar Organize Sanayi Bölgesi 1’inci Cadde 4’üncü Sokak’ta hizmet veren Lider Oto-Teknik Servis’in yöneticisi Cafer Güzgü, araç sürücülerine “Bahar temizliği” önerdi. Güzgü, özellikle klimalı araç sürücülerinin dikkatli olması gerektiğine dikkat çekerek “Araçlarda yaz kış kullanılan klimanın Lejyoner hastalığına neden olduğu bilinmektedir. Klima içerisinde oluşan nemli ortam legionella pneumophila dediğimiz bakteri türünün çoğalması için uygun ortamdır.Suyun havaya saçılması sırasında, solunum yoluyla akciğerlere girerek akciğer enfeksiyonlarına neden olduğu ve hastalığın ölümcül olduğu bilinmektedir.Bu nedenle araçlarda kullanılan klimaların bakterilerinin yok edilmesi için yılda en az bir defa dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Bizim için insan hayatı hiçbir şeyin üstünde değildir. Biz klima dezenfekte uygulamasını başlattık” dedi.
Yakıt sistemlerinin temizliği de önemli
Benzinli ve dizel araçların yakıt sistemlerinde yapılacak temizliğin de aracın performansını artıracağını vurgulayan Güzgü, “Zamanla yakıt sistemi içerisinde biriken karbon ve parafin gibi kalıntılar, tıkanıklara yol açarak yanmayı güçleştirir,motor verimini düşürür ve yakıt tüketimini artırır.Düzenli olarak temizleme işlemi yapıldığında ise, kalıntılar çözülerek motorun verimli çalışması sağlanır,piston ve yanma odalarında biriken kalıntıları giderir, hava/yakıt karışımını dengeler, kirletici atık gazları azaltır,motorun çalışmasını kolaylaştırır ve yakıt tüketimi azalır. Hem benzinli hem de dizel araçlarda kullanılabilir. Karbüratör, mekanik enjeksiyon, elektronik tek noktalı veya çok noktalı enjeksiyon, dizel enjeksiyon sistemi ve pompalarının tümünü temizler.Temizlik işlemleri benzinli araçlar için 20 bin kilometrede bir, dizel araçlar için her 50 bin kilometrede bir yapılmalıdır” diye konuştu.
Oto kuaförlüğü hizmeti de veriliyor
Her marka ve model araçlar için oto kuaförlüğü hizmeti verdiklerini de kaydeden Güzgü, araç sahiplerine seslendi ve şu ifadeleri kullandı:
“Aracınızın paslanmazlık garantisinin devam etmesi,boyasının uzun ömürlü olması özelliğini kaybeden boyanın özelliğini kazanması için boya koruma yaptırmanız tek çözüm. Ayrıca zamanla sigara dumanı ve dış etkenlerle tavanda, koltuklarda, döşemelerde meydana gelen sararmaları ve lekeleri temizleyerek aracınızı severek kullanmanızı sağlıyoruz. Ayrıca özel malzemelerle yapılan motor temizliği ve koruması sonucu hortumlarınız ve elektriksel parçalarınız koruma altına alınmakta ve uzun ömürlü olmaları sağlanmaktadır.”
Araç sahiplerine telefon kadar yakın
Lider Oto-Teknik Servis hakkında da bilgi veren servis yöneticisi Cafer Güzgü, “LTS, 365 gün 24 saat boyunca araçların herhangi bir arızası ya da kaza hasarı ile ilgili durumlarda müdahale etmek üzere tecrübeli uzman kadrosu ve teknik donanımı ile hizmet vermek için hazır. Araç sahipleri ve sürücüler, bir problem yaşadığı zaman en kısa sürede sıkıntı yaşanan yere ulaşır ve yerinde çözülebilecek arızalarda sorun giderilerek yola devam edilmesi sağlanır. Araç sahipleri ve sürücülerimiz, bize 0541 221 20 27 numaralı telefondan ulaşabilir” dedi.

Bakmadan Geçme