Enerji kimlik kartı zorunlu !

  İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İl Temsilcisi B. Sinan Millik, 2011 yılı öncesi inşa edilen ve enerji kimlik kartı bulunmayan yapıların alım, satım ve kiralama işlerinin yapılamayacağını belirtti.MAYISAYINDA SÜRE DOLUYORİMO İl Temsilcisi B. Sinan Millik, Enerjinin Verimli Kullanılması kanunu gereğince mevcut binaların tamamında enerji kimlik belgesi olmasının zorunlu olduğunu söyledi. Enerji kimlik kartı edinilmesi için [&hellip]

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İl Temsilcisi B. Sinan Millik, 2011 yılı öncesi inşa edilen ve enerji kimlik kartı bulunmayan yapıların alım, satım ve kiralama işlerinin yapılamayacağını belirtti.
MAYIS
AYINDA SÜRE DOLUYOR
İMO İl Temsilcisi B. Sinan Millik, Enerjinin Verimli Kullanılması kanunu gereğince mevcut binaların tamamında enerji kimlik belgesi olmasının zorunlu olduğunu söyledi. Enerji kimlik kartı edinilmesi için bu yılın Mayıs ayında tanınan sürenin dolduğunu bildiren Millik; “Enerjinin Verimli Kullanılması yönündeki kanunla binaların enerji kimlik kartı edinmesi konusu düzenlendi. Yanlış anlaşılma olmasın. Zorunlu olan mantolama değil. Binanın harcadığı enerjinin belirlenmesi esas. Bu doğrultu da A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı kabul ediliyor” dedi.
2011 İTİBARİYLE SIKINTI YOK
2011 yılından itibaren yapılan binalarda enerji kimlik kartının ruhsat aşamasında hazırlandığı için o binalarda sıkıntı olmadığını belirten Millik; “İmar Kanunu gereğince 2011 yılı öncesi yapılan mevcut binalarımız için enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu. 2017 yılının Mayıs ayı itibariyle tüm binalarda olması gerekiyor. Bu belgeyi edinmeyenler için hali hazırda Bakanlık tarafından henüz açıklanmış bir yaptırım yok. Uygulanacak yaptırımı zaman gösterecek” diye konuştu.
BELGE BİR AN ÖNCE ALINMALI
Enerji kimlik kartına sahip olmayan mülklerin en kısa sürede bu belgeyi edinmelerini tavsiye eden Millik; “Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Enerji Danışmanlık Şirketleri var. Bu şirketlerin Türkiye genelindeki sayısı 36 olmakla birlikte güncel anlamda ki şirket sayısı net değil. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde akredite olmuş danışmanlık şirketleri var. Onlar vasıtası ile ihtimal dahilinde Afyon’da bu işi yapan mühendisler olabilir. Bu şirketlerin adresine bep.gov.tr internet üzerinde ulaşmak mümkündür. Aynı proje gibi binanın metrekaresine göre fiyat çıkarılıyor. Yani işin net, belirli bir fiyatı yok” şeklinde konuştu. >>  Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme