'Enerji Boşalıncaya Kadar Artçılar Sürer'

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliğinden deprem sonrası yapılan açıklamada, 'Enerji boşalımı bitine kadar bu fay üzerinde farklı artçı sarsıntılar devam edecektir. Gereken tedbirler alınmalıdır' denildi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Afyonkarahisar İl Temsilciliğinden yapılan açıklamada, şehir merkezinde gerçekleşen 3,1 büyüklüğündeki deprem yerin 6,99 kilometre derinliğinde saat 06.48’de merkezde Erkmen Fay Zonu üzerinde merkez üssü Boyalı köyüne yakın olarak meydana geldiği hatırlatıldı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün ise 4.4 büyüklüğünde saat 3.14 de yerin 10.26 kilometre derinliğinde yine Boyalı köyüne yakın Erkmen Fay zonu üzerinde meydana gelmiştir. Arka arkaya 2 gün ara ile meydan gelen bu 2 sarsıntı Erkmen fayının aktif olduğunu göstermektedir. Bu fay üzerinde farklı şiddette maksimum 6 büyüklüğünde deprem olması olasıdır. Enerji boşalımı bitine kadar bu fay üzerinde farklı artçı sarsıntılar devam edecektir.

Jeoloji Mühendisleri Odası olarak halkımızı doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız paniğe kapılmadan deprem anında almamız gereken tedbirleri alarak bu doğal afeti en az hasarla atlatacaktır. Ülkemiz ve şehrimiz deprem ülkesidir. Depremle yaşamayı ve mühendislik yapılarının buna uygun olarak yapmamız gerekliliğini unutmamalıyız. Şu ana kadar emniyet güçlerimize ulaşan olumsuz bir durum olmaması en büyük sevincimizdir. Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor sağlıklı günler diliyoruz.”
 

Bakmadan Geçme