• Haberler
  • Genel
  • Endonezya’da yetimlerin hayata tutunmasını sağlıyorlar

Endonezya’da yetimlerin hayata tutunmasını sağlıyorlar

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İHH’nın Endonezya Banda Açe’de bulunan Yetimhane Kompleksi’nin Sorumlusu Reşat Başer ve ailesi ile bir araya geldi. Başkan Çoban, Endonezya’daki yetimlere anne-baba olarak destek veren çifti kutladı Yetim sayısı 22 bini aştıİHH İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret eden Reşat Başer çalışmalar hakkında Başkan [&hellip]

Endonezya'da yetimlerin hayata tutunmasını sağlıyorlar

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İHH’nın Endonezya Banda Açe’de bulunan Yetimhane Kompleksi’nin Sorumlusu Reşat Başer ve ailesi ile bir araya geldi. Başkan Çoban, Endonezya’daki yetimlere anne-baba olarak destek veren çifti kutladı

Yetim sayısı 22 bini aştı
İHH İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret eden Reşat Başer çalışmalar hakkında Başkan Çoban’ı bilgilendirdi. Eşi Fadime Başer’in de Afyonkarahisarlı olduğunu belirten Reşat Başer, oğulları Abdullah’ın ise Endonezya Banda Açe’de dünyaya geldiğini söyledi. İHH’nın 36 ülkede Yetimhanesinin bulunduğunu ifade eden Reşat Başer, Bande Açe’de bulunan Yetimhane Kompleksi’nde yüzlerce yetim öğrencinin barındığını ifade etti. Başer; “Dünya genelindeki yetimhanelerimizde bulunan yetim sayımız 22 bini aştı. Vakfımız yetimleri öncelikli tutuyor ve yetimhane komplekslerini de özellikle afetlerin yaşandığı bölgelerde oluşturuyor. Banda Açe Yetimhane’mizde böyle bir yetimhane. Buralarda özellikle yetimler aile ortamında barındırılarak hayata kazandırılıyor. Biz kurum olarak öncelikle yetimlerin yakın akrabalarının yanında kalıp aile şefkatiyle büyümelerini önemsiyoruz. Bu imkanlar olmadığı zamanda yetimhane komplekslerimizde çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Banda Açe’deki yetimhanemizdeki çocuklarımıza anne baba olmaya çalışıyoruz” dedi.
Türkiye’ye gelen gelinlerimiz var
Reşat Başer’in eşi Afyonkarahisar’lı Fadime Başer ise kendisinin de aynı yetimhanede kız öğrencilerle ilgilendiğini ifade etti. Kız öğrencilere başta eğitimleri olmak üzere her konuda destek olduklarını anlatan Fadime Başer, “Banda Açe’de eşimle birlikte kızlarımıza destek oluyoruz. Banda Açe’deki yetimlerimize uygun, onların gelişmelerine ve eğitimlerine katkı sağlayacak çok güzel bir kompleksimiz var. Dünyanın bir ucunda bu çocuklarımızın hayatına bir katkı sağlayabiliyorsak bu bizim için çok büyük bir mutluluk. Oradan buraya gelen gelinlerimiz var. Türkiye’ye üniversiteye gelen kızlarımız var. İnşallah sizlerin desteği ve duasıyla birlikte eğitimlerini bitirip oraya geri dönecekler” diye konuştu.
İHH Türkiye’nin yüzakı
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Türkiye’nin son yıllarda dünyanın neresinde bir felaket, açlık, yoksulluk, afet varsa oraya herkesten önce gittiğine dikkat çekti. Ülkemizdeki sivil toplum kuruluşlarının bu yardımlarda büyük yeri olduğunu belirten Başkan Çoban İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın da Türkiye’nin yüzakı bir kuruluşu olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Çoban, “Oralarda eğitim kurumları kurularak çocuklara sahip çıkılması gerçekten çok güzel bir yaklaşım. Bizim inancımızda yetimlerle ilgili çok ağır müeyyideler ortaya koyuyor. Dinimizde yetim hakkı yemek büyük günahlardan, yetimlerle ilgilenmekte büyük sevap. Bu değerli kardeşlerimizin Endonezya’da böyle bir sorumluluğu üstlenmesini bir Afyonkarahisarlı olarak gururla öğrendim. İHH gibi dünyanın her tarafında bu tür sosyal faaliyetleri bulunan kuruluşlarımıza sahip çıkalım, onları destekleyelim” dedi.
Kurbanlar Bağdat’ta kesilecek
İHH Afyonkarahisar Temsilcisi Ahmet Ertürk de Başkan Çoban’a İHH adına teşekkür beratı verdi. Kurban Bayramı’nda bu yıl Irak’ın Bağdat kentinde olacaklarını belirten Ertürk, “Afyon İHH Gönüllüleri olarak bu yıl Kurbanlarımızı Bağdat’ta keserek oradaki kardeşlerimize dağıtacağız. Tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin bu çalışmamıza destek olmasını bekliyoruz” dedi. Reşat Başer de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a kahve ve Endoneya’nın ünlü tropikal meyvelerinden hediye etti. Başkan Çoban ise aldığı hediyeleri basın mensup-larına ikram etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme