'Endişelerimizde haklı çıktık'

Gazeteniz Kocatepe’de geçtiğimiz hafta yayınlanan ve İYİ Parti içerisindeki kulis bilgilerine yer verilen haberin ardından İYİ Parti’li Şükrü Elbir’den açıklama geldi   Objektif gazetecilik ilkelerimiz gereğince Av. Şükrü Elbir’in açıklamasını aynen yayınlıyoruz. Burak Aydın Bey merhaba, 25.02.2022 tarihli Kocatepe Gazetesinin 8. Sayfasında sizin imzanız ile yer alan 'İyi Partide kulisler hareketli' başlıklı yazınız da ismimin [&hellip]

Gazeteniz Kocatepe’de geçtiğimiz hafta yayınlanan ve İYİ Parti içerisindeki kulis bilgilerine yer verilen haberin ardından İYİ Parti’li Şükrü Elbir’den açıklama geldi

Objektif gazetecilik ilkelerimiz gereğince Av. Şükrü Elbir’in açıklamasını aynen yayınlıyoruz.
Burak Aydın Bey merhaba,
25.02.2022 tarihli Kocatepe Gazetesinin 8. Sayfasında sizin imzanız ile yer alan “İyi Partide kulisler hareketli” başlıklı yazınız da ismimin geçmesi sebebi ile iş bu açıklamayı yapma zorunluluğum doğmuştur.
Öncelikle haberde yer alan “Elbir’in Mahmut Koçak’a yakın oluşu,” ifadesine ilişkin itirazlarım söz konusudur. Söz konusu iddia, haberinizin içeriğinde sizin de değindiğiniz üzere; ismimin merkez ilçe başkanlığı için önerilmesi ve parti üyelerimizin bu hususta bize gösterdikleri teveccüh üzerine, benim ilçe başkanı olmamdan rahatsız olacak çevrelerce ortaya atılmış bir iddiadır. Parti üyelerimiz benim herhangi bir kimseye yakınlığım olmadığını, tek önceliğimin İYİ PARTİ olduğunu, partimizin iktidara gelmesi ve AKP iktidarının sebep olduğu karanlık günlerin bir an önce sona ermesi için, partinin kuruluşlundan itibaren, hiçbir makam ve mevki beklentim olmaksızın canla başla çalıştığımı, söz konusu iddianın partimiz üzerinden şahsi çıkar beklentisi olan ve bu sebeple partide yer edinmeye çalışan kişilerin uydurması olduğunu çok iyi bilmektedirler. Bu bağlamda aşağıda yer verdiğim özgeçmişim dikkate alındığında şahsımın merkez ilçe başkanlığına önerilmiş olması karşında, benim bu makama gelmemden rahatsız olacak çevreler hakkımda herhangi bir menfi husus ortaya koyamadıkları için, sizin haberinizde yer verdiğiniz “Mahmut Koçak’a yakınlık” iddiasını ortaya atmışlardır. Ancak bu emellerine ulaşmamışlar ve her şeye rağmen parti üyelerimiz, merkez ilçe başkanlığı için ismimi dile getirmeye devam etmişlerdir.
Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in İyi Partinin Kuruluşunu müjdelemesi sonrasında, Afyonkarahisar teşkilatının kuruluş çalışmaları sırasında, kurucular arasında yer almış bir parti üyesiyim. Sayın Mahmut Koçak henüz parti üyesi dahi değil iken, bu partinin kuruluşunda yer almış bir neferim. Sayın Mahmut Koçak ile olan tanışıklığım kendisinin partimizin belediye başkanı adaylığı sebebi olmuştur. Avukat olmam ve partinin Merkez İlçe Seçim Kurulu temsilcisi/üyesi olmam sebebi ile seçim öncesi ve sonrasındaki itiraz süreçleri boyunca birlikte çalışmak dışında herhangi bir yakınlığım söz konusu değildir. Aynı emek ve mesaiyi daha önceki milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de o dönemki adaylar içinde sarf etmişimdir. Kaldı ki Sayın Mahmut Koçak partimizin değerli bir üyesi olup, katıldığı seçimlerde partimize rekor seviyede oy kazandırarak 11 belediye meclis üyesi seçilmesine hizmet etmiştir.
Partililerimiz tarafından ilçe başkanlığı görevine layık görülüşüm ilk de değildir. Daha önce kurucu ilçe başkanın istifası üzerine kurucu il başkanı tarafından bu görev tarafıma teklif edilmiş ancak o dönem ailevi sebeplerle bu görevi kabul etmem mümkün olmamıştır.
Geçtiğimiz günlerde Sayın Burhanettin Buğa’nın yönetim kurulu ile birlikte merkez ilçe yöneticiliğinden istifa etmesi üzerine, partimizin kurucuları arasında yer alan birkaç değerli büyüğümüz Merkez ilçe başkanlığı için ismimi gündeme getirmişlerdir. Bu teveccüh üzerine ülkemizin içinden geçtiği süreçte böyle bir görevden kaçmamızın söz konusu olamayacağını belirterek görev verilir ise layığı ile yerine getireceğimi beyan etmişimdir. Bu süreç içerisinde sayın Mahmut Koçak ile dolaylı yahut doğrudan tek bir görüşmemiz dahi olmamıştır.
Benim ile birlikte birkaç değerli parti üyesinin de isminin ilçe başkanlığı için konuşulması üzerine İl başkanı tarafından İyi Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Sayın Faysal Hacımustafaoğlu tarafından partililer ile istişareler yapılacağı ve bu istişareler sonrasında öncelikle yönetim kurulu için güçlü bir isim havuzu oluşturulacağı sonrasında bu isimler ile uyum içerisinde çalışabilecek ve partiye güç katacak bir başkan belirleneceği dile getirilmiştir. Söz konusu yöntem ile ilgili bazı endişeler yönetim kurulu üyelerinin ve başkanın tespiti noktasındaki karar mekanizmasının nasıl işleyeceğine dair belirsizlikler parti içerisinde dile getirilmiş, şahsımın da katıldığı toplantıda bu hususlar sayın Faysal Hacımustafaoğlu’na ve İl başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’na şahsım ve diğer bazı katılımcılar tarafından doğrudan iletilmiştir.
Ancak gelinen noktada söz konusu endişelerimizde haklı olduğumuz ortaya çıkmış, partililere vaat edilen yöntem ve şeffaflığın gerçekleşmediği, istişarelerin merkez ilçe başkanının belirlenmesinde bir etkisinin olmadığı görülmüş, yapılan yanlışlıklar partililer arasında büyük huzursuzluğa neden olmuştur. Yanlışta ısrar edilmesi halinde yaklaşan seçimlerde partimizin olumsuz etkileneceği yadsınamaz bir gerçektir. >> Kocatepe Haber Merkezi

ÖZGEÇMİŞİM
21.10.1983 Doğumluyum. Afyonkarahisar Merkez ilçenin yerlisi olan öğretmen bir anne ve babanın çocuğuyum (Baba sülalem Hacı Nasuh Mahallesinden Anne sülalemde Burmalı Mahallesindendir). İlkokulu Hüseyin Sümer İlkokulunda, ortaokulu Şemsettin Karahisari Ortaokulunda lise öğrenimimi de Afyon Lisesinde tamamladım. Hukuk eğitimi için 2001 yılında Ankara Gazi Üniversitesinde öğrenime başladım.
2005 yılında fakülteden mezun oldum. 2005 yılından bu güne kadar Afyonkarahisar’ da avukatlık yapmaktayım.
Evli ve bir erkek çocuk babasıyım.
2018 yılından itibaren arabulucu olarak da hizmet vermekteyim.
2014-2016 yılları arasında bir dönem baro yönetim kurulu üyeliği yaptım.
2018 yılında Av. Yalçın Düzağaç başkanlığındaki listede baro yönetimi seçimlerinde yönetim kurulu adayı gösterildim.
2012 yılında tüketiciyi Koruma Derneği Afyon Şubesi Başkanlığını Av. Hatice Gök’ ten devraldım halende başkanlık görevine devam etmekteyim.
2015-2021 arasında 6 yıl Afyonkarahisar Tüketici Hakem Heyetinde Baro Temsilcisi olarak görev aldım.
2015-2019 yılları arasında Afyon Belediyesi Pazar Yerleri Komisyonunda dernek temsilcisi olarak yer aldım.
2014-2016 yılları arasında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Zübeyde Hanım Kadın ve Çocuk Hastanesinde Hasta Hakları Kurulu üyesi olarak görev aldım.
Hali hazırda Afyonkarahisar Barosu Meslek Sorunları Komisyonu, Staj komisyonu üyesiyim.
Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Arabuluculuk Komisyonunda Afyonkarahisar Barosu Temsilcisi olarak görev almış durumdayım.
İyi partinin Afyonkarahisar kurucuları arasında yer alarak kurucu merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği ile seçim ve hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Kuruluşundan itibaren İyi Parti üyesi olarak Merkez İlçe Seçim Kurulunda önce gözlemci sonra asil üye olarak görev aldım ve 2022 yılında da görevlendirmem devam etmektedir. Partimizin kuruluşlundan itibaren katıldığı tüm seçimlerde sandık kurulu üyeleri için düzenlenen eğitimlerde eğitimci olarak yer aldım. Seçim sonuçlarına itiraz yetkilisi olarak görev yaptım. Genel Merkez tarafından yapılan toplantılara katılarak il ve ilçe teşkilatlarını temsil ettim. 2021 yılından bu tarihe kadar valilik İl insan hakları kurulunda parti temsilcisi olarak görevime devam etmekteyim.

Bakmadan Geçme