• Haberler
  • Genel
  • “En yüksek zirveme tırmandım” – Kocatepe Gazetesi

“En yüksek zirveme tırmandım” – Kocatepe Gazetesi

Aksaray Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Hasandağı Dağcılık Şenlikleri’ne Türkiye’nin değişik illerinden gelen 350 dağcı katıldı. 350 dağcı arasında Afyonkarahisar’dan Aykut Sıgındık da vardı Aksaray Valiliği ve İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği 1. Hasandağı Dağcılık Şenliği’ne Afyonkarahisar’dan Aykut Sıgındık katıldı. Şenliğin [&hellip]

"En yüksek zirveme tırmandım"

Aksaray Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Hasandağı Dağcılık Şenlikleri’ne Türkiye’nin değişik illerinden gelen 350 dağcı katıldı. 350 dağcı arasında Afyonkarahisar’dan Aykut Sıgındık da vardı

Aksaray Valiliği ve İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği 1. Hasandağı Dağcılık Şenliği’ne Afyonkarahisar’dan Aykut Sıgındık katıldı.
Şenliğin açılışı Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törenle yapılırken tören sonrasında sporcular araçlarla 1950 metre rakımlı Hasandağı Tahtalı Yayla bölgesindeki kamp alanına hareket etti. Çadırlarını kuran Dağcılar akşam güneşinde Aksaray ve çevresini bin 950 metre yükseklikten görme şansı yakaladı.
Akşam yemeğinden sonra yapılan yürüyüş toplantısı sonrasından sonra dinlenen dağcılar sabah saat 04.00 gibi rehberler eşliğinde yürüyüşe geçti. Oldukça dik bir rotada 4 saat yürüyen dağcılar 3 bin 240 metre rakımlı Hasandağı ana zirvesine ulaştı. Dağcılar zirvede hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Aksaray şenliğinde en yüksek zirveye tırmandığını belirten Aykut Sıgındık, “Orta Anadolu’daki en yüksek volkanik dağlardan biri olan Hasandağı’nı tanıtmak ve dağcılık sporuna kazandırılmak amacıyla düzenlenen 1. Hasandağı Dağcılık Şenliği güzel bir ortamda gerçekleşti. Bu güne kadar bir çok zirveye tırmandım ama burası en yüksek zirvem oldu. Zirve çıkışımı 5 saatte, inişimi de 3 saat 30 dakikada oldukça dik rotalarda tamamlamayı başardım. Yorulmama rağmen 3 bin metrenin üzerinde dağ tırmanışı yapma mutluluğunu yaşadım” ifadesine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme