En yüksek barajın temeli atılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın en yüksek barajının temelini atacaklarını söyledi Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Çay Barajı ile Afyonkarahisar'a dev bir eser daha kazandırılacağı bildirildi.Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak olan Çay Barajı, 105 metre gövde yüksekliği ile [&hellip]

En yüksek barajın temeli atılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın en yüksek barajının temelini atacaklarını söyledi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Çay Barajı ile Afyonkarahisar’a dev bir eser daha kazandırılacağı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak olan Çay Barajı, 105 metre gövde yüksekliği ile Afyonkarahisar’ın en yüksek barajı olacak. Çay Barajı ile ayrıca Çay Armutlu Göleti ve Sulaması’nın da temeli atılıyor. 128 milyon liraya mal edilecek olan projelerle yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.
SU TOPRAKLA BULUŞACAK
Ön yüzü beton kaplı ve kaya dolgu olarak inşa edilecek olan Çay Barajı, Çay ilçesine ait 18 bin 550 dekar tarım arazisini, Armutlu Göleti ve Sulaması ise Çay ilçesi Armutlu köyüne ait 1.920 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak. Her iki tesis hizmete alındığında toplamda 20 bin 470 dekar tarım arazisine su temin edilmeye başlanacak.
8 MİLYON LİRALIK KATKI
Tamamlandığında Afyonkarahisar’ın en yüksek barajı unvanına sahip olacak Çay Barajı ile Çay ve Bolvadin ilçelerine yılda 7 milyon 950 bin metreküp içme, kullanma ve sanayi suyu temin edilmesi, ayrıca ülke ekonomisine yılda yaklaşık 8 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme