En yüksek baraj, hızla yükseliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından inşa edilen ve Afyonkarahisar'ın en yüksek barajı olan Çay Barajı'nda çalışmalar sürüyor Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Afyonkara-hisar'ın en yüksek barajı olan Çay Barajı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Afyonkarahisar'a 130 milyon TL'lik dev bir yatırım daha gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu 'Çay Barajı [&hellip]

En yüksek baraj, hızla yükseliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından inşa edilen ve Afyonkarahisar’ın en yüksek barajı olan Çay Barajı’nda çalışmalar sürüyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Afyonkara-hisar’ın en yüksek barajı olan Çay Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Afyonkarahisar’a 130 milyon TL’lik dev bir yatırım daha gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çay Barajı ile Afyonkarahisarlılara hem içme hem de sulama suyu temin edeceğiz” dedi.
Çay ilçesine 1,5 kilometre mesafede bulunan ve Çay Deresi üzerinde inşa edilen Çay Barajı’nın temeli geçen yıl Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Afyonkarahisar Afyonkarahisar olalı böyle yatırımlar görmedi, İl, ilçe demeden çok büyük yatırımlar yapıyoruz ve bundan sonra da Afyonkarahisarımıza yatırım adına ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
6 MİLYON LİRALIK KATKI
Çay Barajı, Afyonkarahisar’ın dağlarından gelen Çay Deresi’nin saf ve berrak sularını bünyesinde depolayacak. Barajda depolanacak yıllık 8 milyon m3 içmesuyu ile Çay ve Bolvadinli vatandaşların içmesuyu ihtiyacı karşılanacak. Aynı zamanda barajdan 18 bin 550 dekar zirai araziyi sulayacak ve münbit topraklara bereket katacak sulama suyu da temin edilecek. Ayrıca, 2016 yılında hizmete alınması hedeflenen ve 130 milyon TL yatırım bedelli projede yüzde 25 seviyesinde fiziki gerçekleşme sağlandı. Çay Barajı ile mili ekonomiye yılda takriben 6 milyon TL katkı sağlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme