En Uysal Ev Kedisi Hangisidir?

Ailelerin sevecen üyeleri kediler, farklı karakterleriyle tanınırlar. Özellikle çocuklu aileler, evlerinde kedi besleme karar verdiklerinde hangi kedinin aileye uyum sağlayabileceğini düşünürler. Bunun için bazı ipuçları var

İnsanların yüzyıllar önce evcilleştirdikleri kediler, zamanla evlerde yalnızlıkları azaltan bir unsur hâline geldi. Bunun dışında kedilerin evdeki kötü enerjiyi dağıttığı, bizim “mırlama” olarak duyduğumuz seslerde ise Allah’ı zikrettiği belirtilir. İnsanoğlunun bazı huylarını beğenmeyip “nankör” sıfatı taktığı kediler, esasında nankörlükten değil; “kimseye müdanası olmaması” yönüyle dikkat çeker. 

En Uysal Ev Kedisi Hangisidir?

Kedilerin bir yönü de “sahiplenme” ile ilgilidir. Biz kedileri sahiplendiğimizi düşünürken, aslında kediler kendi enerjilerine uygun sahipleri seçerler. Kediler, aynı evde bulundukları insanları büyük kediler gibi görürler; bu büyük kedilerin de kendileri gibi gece dolaşmasını, gece uyumasını isterler. Kaldığı evde gece boyu insanı göremeyen kediler, sabah sahipleri ile karşılaştıklarında “Senin için endişelendim” mesajı verecek şekilde davranışlar sergiler.  

Kediler aynı zamanda şifacıdır. Yüzlerce kedi sahibi, aynı duyguyu yaşadığını anlatıyor: Evde birisi üzülse ya da hastalansa, kedi o kişinin yanına gider; kucağına yatar, hatta masaj olarak yorumladığımız pati hareketleri da yapar. 

Bütün bu özellikleri, “keşke bizim de kedimiz olsa” iç geçirişini de beraberinde getirir. Fakat çocuklarınız varsa ve kedinin çevik hareketlerinden ürkme ihtimali bulunuyorsa, her kediyi sahiplenemeyeceğiniz ortada. Çünkü mesela Papyon kediler, kıpır kıpırdır; yerinde duramazlar. Adeta tavana tırmanırlar. Yine Tekir kediler, özellikle yalnız bırakıldıklarını hissettiklerinde hırçınlaşır.

En Uysal Ev Kedisi Hangisidir?

Dolayısıyla evde beraber yaşanacak, insanlarla iletişimi en az düzeyde olacak ve çocukları ürkütmeyecek bazı kedilerden bahsetmek gerekiyor: Bunlar arasında Ragdoll, British Shorthair, Maine Coon ve Scottish Fold cinsler yer alır. Aile hayatına kolay uyum sağlayan, ev içinde kendi dünyalarını oluşturan bu kedilerin yanı sıra İran cinsi kediler de yine uysal kediler arasında yer alıyor. 

Bununla birlikte “Uysal kedi ırkından kedi sahiplendim, aldım” deyip rahat etmemek gerekiyor. Çünkü her canlıda olduğu gibi kedilerde de tüketilen ürünler karakterleri etkileyebiliyor. Dolayısıyla uysal ırk seçimini, uygun beslenme modelleriyle de desteklemek; ayrıca kedilerin önünde sonunda ilgi beklediklerini de unutmamak gerekiyor.
 

Bakmadan Geçme