En Tehlikeli Ruhsal Hastalık Hangisi?

İnternette en çok araştırılanlar arasında yer alan En tehlikeli ruhsal hastalık hangisi? Sorusu yer aldı. Peki, En tehlikeli ruhsal hastalık hangisi?

Gün geçtikçe sıklıkla artmaya başlayan sağlık sorunları arasında yer alan psikolojik hastalıklar tehlike yaratmaya devam ediyor. Peki, Psikiyatriler tarafından En tehlikeli ruhsal hastalık hangisi? Sizler için araştırdık…

EN TEHLİKELİ RUHSAL HASTALIK HANGİSİ?

Günümüzde sıklıkla artmaya başlayan psikolojik sorunlar nedeniyle önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. En tehlikeli psikolojik bir hastalık diye kavram yoktur. Çünkü psikolojik sorunların farklı belirtileri ve farklı sorunları olabilmektedir. Psikolojik sorunlar için kesinlikle bir doktora başvurmak gerekmektedir. Tedavi ve teşhis edilmeyen psikolojik hastalıklar çok farklı yollara neden olabilir. Günümüzde psikiyatri tarafından en tehlikeli psikolojik hastalıklar arasında yer alan hastalıkların başında şizofreni gelmelidir. Şizofreni psikolojik hastalıkların en tehlikelisi olarak bilinmektedir. Şizofreni hastalığında kişinin algısı bozulur ve etrafında bulunan insanlara çok büyük sorunlar yaratabilir. En tehlikeli olan şizofreni hastaları etrafında bulunan insanları da öldürebilmektedirler. Psikolojik hastalıklardan olan bir diğer Ağır Depresyon ve Bipolar Bozuklukları hastalığı ise psikiyatriler tarafından tehlikeli olarak belirlenmiştir. Depresyon da olan kişi intihara teşebbüs edebilir ve duygularını kontrol edemez. Korku ve panik yaşamaya sebep olan Anksiyete Bozuklukları ise hayatını korku ve panik halinde yaşamak zorundalardır. Günümüzde psikolojik olan tüm hastalıklar tehlikelidir ve en kısa zamanda bir psikiyatriye başvurulmalıdır.

Bakmadan Geçme