• Haberler
  • Eğitim
  • En önemli sermaye teknoloji, bilim, sanat ve tasarımdır

En önemli sermaye teknoloji, bilim, sanat ve tasarımdır

Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ Rektör Yardımcısı ve GSF Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu ile beraber teknoloji-tasarım öğretmenleri, öğretim üyeleri [&hellip]

Sabri Bektöre Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, AKÜ Rektör Yardımcısı ve GSF Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu ile beraber teknoloji-tasarım öğretmenleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
TEMEL AMAÇ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK
Çalıştayda konuşan AKÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu, tasarım ve inovasyon konularında Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu ve Kocatepe Ortaokulunda eğitim alan 7.ve 8.sınıf öğrencilerine yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Düzenlenen çalıştayın en temel amacının AKÜ ile Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliğini geliştirmek olduğunu dile getiren Okuyucu, “Bununla beraber bölüm öğrencilerimiz ile ortaokul öğrencilerinin inovasyon konusunda çalışmalarını ve düşünmelerini sağlayarak öğrencilerin fikirlerinin değerli olduğunu onlara hissettirmek ve fikirlerinin istendiğinde somut bir ürüne dönüştüğünü öğrencilere gösterebilmek en temel hedeflerimizden birisi” dedi.
EĞİTİMDE EZBERCİLİĞİ
ENGELLEMEK İSTİYORUZ
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise AKÜ işbirliği ile daha önceden müzik öğretmenleri ve resim öğretmenleri için de benzer projeler geliştirdiklerini ve çok yarar gördüklerini ifade ederek, düzenlenen çalıştayın hem teknoloji ve tasarım öğretmenleri için hem de öğrenciler için önemini dile getirdi. Eğitimde ezberciliği engelleyerek öğrencilerin yaratıcılığının gelişmesini amaçladıkları dile getiren Yalçın, “Son yıllardaki atılımlarla artık çocuklarımızın yavaş yavaş üretken olmaya başlaması bizi sevindiriyor. Teknoloji tasarım öğretmenlerimiz var, ders saati konusunda biraz kıyıda köşede kalmış gibiler bunun da farkındayız. Ama gerçekten öğrencilerimizi bu noktada yetiştirebilirsek değerinizin ve öneminizin ne kadar büyük olduğunun farkına varılmış olacak. Bu yüzden teknoloji ve tasarım derslerini matematik, fizik, kimya kadar önemli bir alan olarak görüyoruz” diye konuştu.
İŞBİRLİKÇİ YAKLAŞIMLARI
DESTEKLİYORUZ
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise teknoloji ve tasarım öğretmenlerinin yetkin akademisyenlerle bir araya gelmesi açısından çalıştayın büyük öneme sahip olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“İçinde bulunduğumuz zamanın en önemli sermayesi teknoloji, bilim, sanat ve tasarımdır ve bunların üretildiği yerler de okullarımızdır. AKÜ olarak kitlelerle buluşma ve farklı kurumlarla güçlü bağlar kurma hedefi çerçevesinde düzenlenen etkinlikleri, açılan sergileri, bilimsel çalışmaları ve farklı meslek grupları ile gerçekleştirilen işbirlikçi yaklaşımları desteklemekteyiz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Üniversite-İl Milli Eğitim Müdürlüğü açılımlarıyla düzenlenen etkinlikler öğrencilerin, öğretmenlerin, akademisyenlerin ve kurumların ilişkilerini güçlendirmekte ve farklı kazanımlar sağlamaktadır. Bu bağlamda iki aşamadan oluşan çalıştayımızın hem ortaokul ve üniversite öğrencilerini birlikte tasarladıkları ürünleri sergilemeleri açısından hem de teknoloji tasarım öğretmenlerinin bir araya gelerek tartışmalarına ve fikir alışverişine ortam sağlaması açısından katkı sağladığına inanıyorum.”
SÖYLEŞİ DÜZENLENDİ
Açış konuşmalarının ardından Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Selin Mutdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Cankız Elibol ile TOBB Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Çağlar Şahin öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi. 5 oturum olarak gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda “İnovasyon ve Sınai Haklar” konusu, 2. oturumunda “Tasarım Teknoloji ve Doğa İlişkisi: Biomimesis”, 3. oturumunda “Alternatif Üretmek”, 4. oturumunda “Mobilya ve Teknolojik Ürün Arakesitinde İnovatif Yaklaşımlar” ve 5. oturumunda ise “İnovasyon ve Deneyimleme” konuları üzerinde duruldu.
Çalıştayın sonunda ise Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu ve Kocatepe Ortaokulu öğrencileri ile AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı ve inovasyon temalı 25 projenin yer aldığı ürün sergisi gezildi.

Bakmadan Geçme