En önemli öğün sabah kahvaltısı

Genel Yayın Yönetmenliğini Faruk Bangir'in yaptığı Gündem programına konuk olan Dağdalen Spor Merkezi Diyetisyeni İbrahim Terzioğlu, nasıl sağlıklı beslenileceğini anlattı.OBEZİTE GİDEREKARTIYORDiyetisyen İbrahim Terzioğlu, sağlıklı beslenmeyi insanın günlük ihtiyacı olan kaloriyi yeterli düzeyde ve tam anlamıyla almak olarak açıkladı. Terzioğlu 'Günlük kaloriyi alırken bunun çeşitlendirilmesi gerekir. Sadece protein, karbonhidrat ve yağ içeriği olmaz. Hepsinin belli oranları [&hellip]

Genel Yayın Yönetmenliğini Faruk Bangir’in yaptığı Gündem programına konuk olan Dağdalen Spor Merkezi Diyetisyeni İbrahim Terzioğlu, nasıl sağlıklı beslenileceğini anlattı.
OBEZİTE GİDEREK
ARTIYOR
Diyetisyen İbrahim Terzioğlu, sağlıklı beslenmeyi insanın günlük ihtiyacı olan kaloriyi yeterli düzeyde ve tam anlamıyla almak olarak açıkladı. Terzioğlu; “Günlük kaloriyi alırken bunun çeşitlendirilmesi gerekir. Sadece protein, karbonhidrat ve yağ içeriği olmaz. Hepsinin belli oranları vardır. Besinler bu oranlar doğrultusunda gerektiği gibi alınmalıdır. Günümüzde obezite giderek artıyor. Günümüz insanı oldukça hareketsiz yaşıyor. Eski toprak dediğimiz hareket eden, sürekli çalışan insanlar bugün azaldı. Eskiden beslenme çok daha düzgündü. Günümüzde genetiği değiştirilmiş gıdalar çok fazla. Eskiden insanlar daha sağlıklı beslenebiliyorlardı. Bugün yanlış beslenmenin yanı sıra hareket etmeyen, kısa mesafelerde bile araç kullanan bir nesil var. Bundan kaçınmamız gerekiyor” dedi.
DOĞRUSU UZMANA DANIŞMAK
Her insanın vücudunun ihtiyacı olan enerjinin farklı olduğunu hatırlatan Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Fazla yağ oranı olan kişiler diyetle birlikte fiziksel aktiviteyi de eksik etmemeliler. Sağlıklı beslenme ve spor hayatlarımız için olmazsa olmazdır. Öğünlerimiz sık ve yeterli düzeyde olmalıdır. Sabah kahvaltısı en önemli öğündür. Sabah kahvaltısı yapmadan sağlıklı beslenme olmaz. Sabah kahvaltısının saatine de dikkat etmek lazımdır. Sabah 9’dan sonra kahvaltı yapılmaz. Erken saatte kahvaltı yapılmalıdır. Tek yönlü beslenmeye iten diyetlerden ve bitkisel zayıflama ürünlerinden uzak durulmalı. Beslenme hakkında bir uzmana danışmak en doğrusudur.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme