En önemli gündem maddesi eğitim olmalı

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Eğitim Başkanı Hasan Dalgıç, yaptığı yazılı basın açıklamasında 'Eğitim hepimizin en önemli meselesi olmasına rağmen gündemimizi en son sıralarda işgal ediyor. Ne acı! Dahası Milli Eğitime Bakan dayanmıyor. 14 yıllık iktidarları boyunca AKP hükümetlerinde 6 bakan değişti ve hiç biri eğitimin kronikleşmiş temel problemlerine girmediler, yüzeysel ve şekli icraatlar yaptılar, [&hellip]

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Eğitim Başkanı Hasan Dalgıç, yaptığı yazılı basın açıklamasında “Eğitim hepimizin en önemli meselesi olmasına rağmen gündemimizi en son sıralarda işgal ediyor. Ne acı! Dahası Milli Eğitime Bakan dayanmıyor. 14 yıllık iktidarları boyunca AKP hükümetlerinde 6 bakan değişti ve hiç biri eğitimin kronikleşmiş temel problemlerine girmediler, yüzeysel ve şekli icraatlar yaptılar, geçmişte denenmiş ve netice alınamamış uygulamaları ısıtıp uyguladılar.  Yaptıkları bu icraatları da reform gibi sundular. Sonuç olarak; Bakanlar kızıyorlar ama gerçekten tam bir yazboz tahtası?” dedi.
EĞİTİM SİSTEMİ BİLGİ ÖĞRETMİYOR
Dalgıç, şöyle devam etti:
“AİHM Türkiye’de zorunlu Din Dersi uygulamasına son verilmesi kararı aldı. Mevcut haliyle Din Dersi zaten yeterli değilken AİHM yasak getiriyor. AHİM kim oluyor da çocuklarımızın dinlerini öğrenmelerine  engel olmaya kalkışıyor. Hükümetin özellikle eğitim sisteminde yaptığı her düzenleme AB’nin taleplerini yerine getirme gayretkeşliğidir. Mevcut eğitim sistemi bilgi de öğretmiyor. Liselerden eskiye oranla çok daha fazla öğrenci mezun oluyor, ama başarı gittikçe düşüyor. YGS’de 40 sorudan ortalama doğru sayısı Türkçe 16, Sosyal 10, Matematik 6, Fen 5.  LYS’de de (İkinci aşama sınavı) durum bundan çok farklı değil. Manzara bu. Vasıfsız insan sayısı artıyor. Denenen hiçbir sınav sistemi çözüm olmuyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme