• Haberler
  • Genel
  • “En iyisi için uğraşıyoruz bize güvenin”

“En iyisi için uğraşıyoruz bize güvenin”

Yeni hastane konseptinin vatandaşlarca beğenildiğini söyleyen Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, girdikleri her alanda en iyisi için uğraştıklarını, hastalar ve yakınlarının kendilerine güvenmelerini istedi Afyonkarahisar’ın yoğun bakım hizmet yoğunluğuna çok ciddi bir katkı sunduklarını, yeni düzenlemelerin memnuniyeti artırdığını kaydeden Dr. Mustafa Arabacı, Özel Park Hastanesi’nin bölgesel anlamda sağlık hizmetleri sunduğunun altını [&hellip]

"En iyisi için uğraşıyoruz bize güvenin"

Yeni hastane konseptinin vatandaşlarca beğenildiğini söyleyen Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, girdikleri her alanda en iyisi için uğraştıklarını, hastalar ve yakınlarının kendilerine güvenmelerini istedi

Afyonkarahisar’ın yoğun bakım hizmet yoğunluğuna çok ciddi bir katkı sunduklarını, yeni düzenlemelerin memnuniyeti artırdığını kaydeden Dr. Mustafa Arabacı, Özel Park Hastanesi’nin bölgesel anlamda sağlık hizmetleri sunduğunun altını çizdi.
Hasta memnuniyeti arttı
Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Arabacı, hastenenin yeni binası ile birlikte süre gelen büyüme ve gelişme sürecini değerlendirdi. Yeni binanın faaliyete geçmesiyle beraber en belirgin değişimin hastaların ayakta beklemeyip, oturdukları yerde televizyon izleyerek sıra beklediklerini söyleyen Dr. Mustafa Arabacı, bu durumun hasta memnuniyetini oldukça arttırdığını dile getirdi. Hastane konforu ve muayene şartlarının kolaylaştığına işaret eden eden Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, hostesler ve yeni düzenledikleri sekreterlik hizmetleriyle hastaların hastanede bir şeyler aramak durumunda kalmalarını azaltıldığını belirtti. Tüm bunlarla birlikte hasta memnuniyetinin arttığına değinen Dr. Arabacı; “Daha önce doluluk nedeniyle çok rahat hasta yatışı yapamıyorduk. Şimdi daha rahat işlemlerl yapabildiğimiz için kendimize güvenerek davranabiliyo-ruz. Hasta yatışında da artış var. Beraberinde poliklinik sayılarında da artış oldu. Aslında mevsim açısından sayıca düşme beklenirken bir artış oldu. Bu artış yüzde 10 civarında meydaan geldi. Bunların hepsi bizim gerçekten doğru bir yaklaşım içinde oluduğumuzu düşündürüyor. Aynı zamanda toplumdan kendi bölge-mizden olumlu bir cevap aldığımızı da düşündürü-yor. Bu da bize şevk verip daha da heyecanlandırıyor.” dedi.
Yoğun bakım yükü omuzlanıyor
Özel Park Hastanesi’nin yeni binasıyla beraber fizik tedavi, fizyoterapi hizmetlerini vermeye başladıklarını aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Göğüs Hastalıkları biriminin yeni birimler olduğunu söyledi. Yoğun bakım ünitesi ile yoğun bakım hizmetlerinde daha fazla sorumluluk almaya başladıklarını ifade eden Dr. Arabacı, şehrin yoğun bakımda ki yükünü taşıma konusunda daha ön plana çıktıklarından söz eden Dr. Mustafa Arabacı; “Yoğun bakım ünitemizde şu anda aktif 22 adet yatağımız var. Eski binadan taşındıktan sonra bazı bitirmemiz gereken yerlerde var. Onlarla 32 yatak olacak. Gerçekten çok ciddi bir yoğun bakım yatak hizmetimiz olacak.” diye konuştu. Özel Park Hastanesi programı dahilinde ilerleyen günlerde güzellik merkezi ve diyaliz merkezinin hizmete geçirilmesinin planlandığını aktaran Dr. Mustafa Arabacı; “Önümüzde ki 3 aylık süreçte diyaliz, onkoloji, estetik merkezlerinin açılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz.” dedi.
Vatandaş yeni konsepti beğendi
Hastane yönetimi olarak şikayet ve öneri kutularını çok ciddiye alarak okuduklarını kaydeden Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, herkesi her zaman yüzde yüz memnun etmenin mümkün olmamasına karşılık genel kabul gören standartlar dahiline bir memnuniyet oluşturma hedefi konulduğunu söyledi. Radyoloji ve ultraoan hizmetlerinde yoğunluk bulunduğunu genel olarak hastaların bekleme sürelerinden memnun olduklarını dile getiren Dr. Arabacı; “Hastalarımız ve hasta yakınlarından yeni hizmet binamızla ilgili çok ciddi olumlu tepkiler alıyoruz. Beş yıldızlı otellerden bile daha şık olduğu söyleniyor. Ben hiç katılmıyorum ama Afyon’a biraz bir gömlek fazla olmuş diyenler oluyor. Genel olarak binamız yeni hastane konseptimiz vatandaşlar tarafından çok beğenildi. Bunu bizim iyi bir hastanecilik hizmeti vere-rek tamamlayabilmemiz gerekiyor. ” şeklinde konuştu.
Yardımcı sağlık personeli
üzerinde duruluyor
Şu anda en önemli sorunun yardımcı sağlık personeli olarak hemşire, ebe ve sağlık memuru olduğunu ifade eden Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, sıkça kamu alımı yapılması sonucu yardımcı personel sayısını tamamlayamamaktan yakındı. Bütün özel hastaneleri ve üniversite hastanelerinin aynı sıkıntıyı yaşadığına temas aden Dr Arabacı; “Sağlık Bakanlığı bir kadro açtığında hemşire arkadaşlar kamuyu tercih ediyorlar. Daha fazla ücret ödense de bazı arkadaşları ikna etmek mümkün olmuyor. Daha uzun vadeli olduğunu düşünüyorlar. Sonuçta bizim şu anda ki en büyük sıkıntımız yardımcı sağlık personel sayısını istediğimiz niteliğe çekememek. Bunun için ciddi çalışmalr yürütüyor, transferler yapmaya çalışı-yoruz. Çünkü bunu tam sağlayamazsanız bir ters cümle bir yanlış hamle bütün yaptığınız iyi şeyleri bozabiliyor. Eylül ayına kadar çözmeyi düşündüğümüz en önemli konu yardımcı sağlık personel eğitim ve sayısının daha da arttırılmasıdır.” ifadelerini kullandı.
Bölgeye hitap eden hastane
Kendilerinin sadece Afyonkarahisar’ı hedefleyerek hastanecilik yapmadıklarını bölgeye hitap etme iddiasında olduklarının dile getiren Özel Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Arabacı, çevreden özellikle bazı hastalıklarla kardiyoloji ve kalp damar sağlığı ile ilgili Kütahya’dan, Eskişehir’den, Konya’dan, Uşak’tan hastalara sahip olduklarını söyledi. Dr. Arabacı sözlerine şöyle devam etti: “Bu durum oralardan hasta çekebiliyor olmak Afyon için cidden önemli bir şey. Çünkü Afyon’dan hep dışarıya hasta giderdi. Şimdi Afyon dışarıdan hasta çekiyor pozisyonuna gidyor. Bunda bizim ciddi bir katkımız olduğunu düşünüyoruz. Biz hastaneciliği gerçekten hizmet için yapıyoruz. Özel hastane de olsak ilk ve temel hedefimiz iyi bir şeyler yapabilmek. İyi birşeyler yaptıktan sonra zaten her türlü artılar kendiliğinden geliyor. İçtenlikle iyi şeyler yapmak istememiz bizi gerçekten olumlu etkiliyor. İnsanlarda bizim bu niyetimizin farkındalar. Mesaj olarak gerçekten yapabildiğimiz, içine girdiğimiz alanda en iyisini yapabilmek gayretiyle girdiğimizi ve bize güvenmeleri gerektiğini söylemek istiyorum.” Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme