• Haberler
  • Genel
  • En iyi hizmet için tasarrufta ediyoruz ceptende harcıyoruz”

En iyi hizmet için tasarrufta ediyoruz ceptende harcıyoruz”

Meclis olarak gerekli tasarruf tedbirlerini işin en başında aldıklarını belirten İGM Başkan Salih Sel, hizmet etmek adına kişisel anlamda harcama özverisinden çekinmediklerini yurt dışı gezisinin istismar anlamında hiçbir olumsuz davranış bulunmadığını açıkladı İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kendisi de dahil olmak üzere 42 meclis üyesinin katıldığı Bosna-Hersek, Hırvatistan gezisine yönelik eleştirileri yorumladı. Bu [&hellip]

En iyi hizmet için tasarrufta ediyoruz ceptende harcıyoruz"

Meclis olarak gerekli tasarruf tedbirlerini işin en başında aldıklarını belirten İGM Başkan Salih Sel, hizmet etmek adına kişisel anlamda harcama özverisinden çekinmediklerini yurt dışı gezisinin istismar anlamında hiçbir olumsuz davranış bulunmadığını açıkladı

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, kendisi de dahil olmak üzere 42 meclis üyesinin katıldığı Bosna-Hersek, Hırvatistan gezisine yönelik eleştirileri yorumladı. Bu gezinin son derece yararlı olduğunu Müslümanlar’ın birlik beraberlik içerisinde olmaları gerektiğinin altını çizen Salih Sel, televizyon kanallarında Bosna’da yapılan katliamlar ve soykırımların izlendiğini ancak seyahet sayesinde bunları bire bir görme imkanı doğduğunu söyledi. İnsanlık dışı muamele ve soykırımları yaşayanlarla bire bir görüşme fırsatı bulduklarını belirten Sel; “Genç bir arkadaşımız kendisi 29 yaşında, olup bitenleri anlatırken gözleri dolup duygulanıyordu. Sizde orada o mezar taşlarını görüyor, binalarda ki şarapnel parçalarını görüyorsunuz. Osmanlı’nın yaptığı eserleri de görüyorsunuz. Etrafta çok sayıda minare görüyorsunuz. Anlattıklarına göre savaş sırasında ellerinde mühimmat ve silah bulunmaması üzerine bunları temin için 800 metrelik bir tünel yapmışlar. Yağmur yağdığında suların içine girdiği, 1.60 yükselikte tünelde eğilerek ilerlemek durumunda kalmışlar. Çok zor şartlarda mücadele etmişler.” dedi.
Müslümanlar birlik olmalı
Bosna-Hersek’de kendilerine rehberlik eden gencin anlattıklarının etkisini hala yaşadıklarını bildiren İGM Başkanı Salih Sel, Bosna halkının güçsüz durumda katliama uğrarken hiç kimsenin bir şey yapmadığını orada görüştüğü kişilerden dinlediklerini söyledi. “Biz güçlenip kendimizi toparlamaya başladığımız zaman Amerika hop dur dedi.” ifadelerini aktaran Salih Sel; “Bunları bire bir yaşayan birisinden dinliyorsunuz. Yani Müslüman’a Müslüman’dan başka dost olmadığını bunu AB’ye biz almamakla da zaten gösteriyorlar. Şimdi bu tür şeyleri görüp yaşamak çok farklı. Orada ki mezar taşları oraları bire bir görmek, televizyonda görmek çok farklı. Ben çok duygulandım. Bize bunları anlatan gençte çok duygulandı. Tüm bunlardan ben çok etkilendim, ağladım. Müslümanlar’ın mutlaka birlik olması lazım. Orada onu görüp hissettim. Anlatılanlardan onu gördüm. Biz mağlup olurken, soykırıma uğrarken hiç seslerini çıkarmadılar. Hollanda’lıların görmelerine rağmen hiç ses çıkarmadıklarını öğrendik. Kendilerinin sözde güvenli bölgeye götürülmelerine rağmen bizim insanımız katledilip tecavüz edilirken hiç seslerini çıkarmayıp beraber kadeh tokuşturdular denildi. Bunları televizyonlarda da gördük.” diye konuştu.
“Hayvan avlar gibi
insan avladılar”
Bosna’lı Müslümanlar’ın ağırlıklarını hissettirip güçlerini ortaya koymaya başladığında ABD’nin durdurduğunu ifade eden İGM Başkanı Salih Sel, Bosna’nın içinde ki mezarlıklta çok sayıda beyaz taşları, şehirlerarası yolculuklarda mezar taşları gördüklerini kaydetti. Seyahetleri sırasında ki rehberin savaş sırasında 5 yaşında ki kız kardeşinin de öldürüldüğünü belirten Sel;
“Bosna’da 250 bin kişinin katledildiğini öğrendik. Resmen Yunanistan’dan ve başkaca ülkelerden insan avına giden insanların olduğu söylendi. Resmen bunlar avlanmaya geldiler buraya denildi. Böyle korkunç bir şey olabilir mi? Hristiyan ülkelerden gidiyorlar orada hayvan avlar gibi insan avlıyorlar. Bunları duyunca tüyleriniz ürperiyor. Şarapnel parçalarını ve yıkılan binaları görüyorsunuz. Gerçekten korkunç ve şuanda da fazla sanayi ürünleri falan da yok. Ama Osmanlı’nın izlerini görüyorsunuz. Bir sürü cami ve medreselerini görüyorsunuz. Hala Osmanlı’yı büyük bir minnetle yad ediyorlar”şeklinde konuştu.
“Cebimden üst üste
yine giderim”
Afyonkarahisar İGM üyelerinin göreve başladıklarında 13 komisyon sayısını 8’e düşürdüklerini söyleyen Salih Sel, her komisyonun 5’er kişiden oluştuğunu dile getirdi. Komisyonların ayda 5 toplantı yaptıklarını tekrarlayan İGM Başkanı Salih Sel şöyle konuştu: “Bizim normal şartlarda her ay bundan dolayı 15 milyar tasarrufumuz var. Bizim daha önce ki 2011 yılı bütçesine biz 50 bin TL bu konularla ilgili bir para koymuştuk. Zaten bu para ile gidip geldik. Bilindiği üzere meclisimizde ki birlik bütünlükten dolayı Bakanımız bizi daha önce GAP gezisine gönderdi. Urfa, Mardin, Gaziantep gezisine gittik. Bu tür şeyler insanların ufkunu geliştiriyor. Orada görüp yaşadıklarımı televizyonda on kere de seyretsem yaşamam mümkün değil. O duygulara bürünmem mümkün değil. Orada size bunları bire bir yaşayan bir delikanlının bunları anlatıp duygulanması, bire bir mezar taşları, şarapnel parçaları görülüyor. Zor şartlarda silahların, mühimmatların getirildiği tüneli görüyorsunuz. Bana göre kendi cebimden bir daha giderim. Onun üstüne de bir daha giderim.”
Gezi mecburen Ekim’e alındı
Dört günlük Bosna-Hersek gezisine katılan üyelerden hiç kimsenin eşini götürmediğini belirten Salih Sel, kendisinin de seyahate birlikte gitmek istediği eşinin mazereti nedeniyle yalnız gittiğini kaydetti. Afyonkarahisar İGM’nin tek bayan üyesi olan Hatice Dudu Özkal’ın annesini yanında götürdüğünü ancak Özkal’ın annesinin seyahat masraflarını karşıladığını anlatan Sel şunları söyledi: “Hatice hanım annesinin gezi ücretini peşin ödedi. Bir kişi dışarıdan gelmiş oldu. Bana göre sene de bir aslında çıkmak bazı yerleri görmek lazım. Bazı şeyleri mukayese etmek lazım. Ben kendi paramla Belçika’ya da gittim. Kendi pa-ramla gitmemem rağmen seyahet sürem hep resmi temaslarla geçti. Dubai’ye de kendi paramla gittim. Orada da hep res-mi temaslarda bulundum. Yani normal bir gezme fırsatım olmadı. Normalde gidip gezmem lazım. Kendi paramla gittim ama işten gezemedim. Orada yapılanlarla Tür-kiye de yapılanların ekonomik durumun diğer ülkeleri mukayese şansınız oluyor. Bizim Belçika da yaşayan Türk vatandaşları orada imkanın bittiğini yatırımları Türkiye’de yapacaklarını söylüyor. İGM olarak biz hiçbir törende çelenk sunmuyo-ruz. Çelenk sunan kurumlar belli. 29 Ekim öncesi çelenk töreninde benim Başkan Vekilim burdaydı. Kasım ayında bütçe çalışmaları yoğun geçecek. Geziyi mecburen Ekim ayına aldık.”

Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme