'En güzel Termal Kentler Afyon'da kurulur'

MÜSİAD Vizyoner Anadolu Buluşmaları Toplantısı kapsamında 'Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi' paneli dün öğleden sonra Korel Termal Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sağlık [&hellip]

MÜSİAD Vizyoner Anadolu Buluşmaları Toplantısı kapsamında “Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi” paneli dün öğleden sonra Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri; Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Gür, MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve yönetim kurulu üyeleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türk Eczacılar Vakfı Başkanı Ecz. Mehmet Domaç, öğretim üyeleri ve iş adamları katıldı. Öte yandan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan da panelin sonuna doğru toplantıya katıldılar.
“BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR”
Panelin açış konuşmasını MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve MÜSİAD Genel Başkan Vekili Dr. Ali Gür yaptı. Karakol, Afyonkarahisar MÜSİAD olarak önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yeni Zelanda’da Müslümanlara karşı yapılan terör saldırısını kınayan Gür, “Bu olayı nefretle kınıyorum. Allah’ın ipine sımsıkı sarılarak birlik ve beraberliğimizi muhafazaya ihtiyacımız var. İnşallah dünyada ve ülkemizde hızla büyüyen ilaç sektörünü, üretimi ve termal turizmi değerli panelistlerimiz detaylı sunumlarla anlatacaklar.” dedi.
“AFYON ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP”
MÜSİAD Genel Başkan Vekili Ali Gür ise, “Bugün gerçekleştireceğimiz panelimize dünyada ve ülkemizde hızla büyüyen ilaç sektörünün üretimini ve termal turizmi konuşacağız. MÜSİAD olarak Türkiye ilaç sektörünün hak ettiği noktaya gelmesi için her zaman elimizden gelen desteği sunacağımızı bir defa daha ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.
Termal Turizm konusunda Afyonkarahisar’ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek konuşmasına devam eden MÜSİAD Genel Başkan Gür, “Bugün üzerinde duracağımız konulardan birisi de önleyici sağlık hizmetleri olacaktır. Önleyici sağlık hizmetleri bakımından termal turizm özellikle Afyonkarahisar şehrimizin bu konuda sahip olduğu potansiyeli çok iyi biliyoruz. Bu anlamda toplantımızdan çıkacak sonuçlarında hem Afyonkarahisar’ımıza hem de MÜSİAD’lı yatırımcı iş adamlarımıza yeni ufuklar açacağını ümit ediyorum. MÜSİAD ailesi yerli ve milli üretim noktasında özel bir gayret göstermektedir. Bu anlamda ilaç üretimi konusunda da Afyonkarahisar’ın potansiyelinin değerlendirilmesi ile ilgili bu toplantıda da güzel ve önemli sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
PANELİSTLER SUNUM YAPTI
Panelin Moderatörlüğünü Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş yaptı. Panelde; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık “Ülkemizde İlaç Üretimi ve İlaçla İlgili Sorunlar” başlığında sunum yaptı. Panelin ikinci sunumunu MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı M. Salih Beşir “Türkiye İlaç Sektöründeki Fırsatlar” başlığında gerçekleştirdi. Türk Eczacılar Vakfı Başkanı Eczacı Mehmet Domaç “Yerli İlaç ve Gelecek” başlığında konu��tu.
“EN GÜZEL TERMAL KENT AFYON’DA KURULUR”
Panelin son sunumunu yapan AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Termalin gerçek anlamda ki başkenti Afyonkarahisar’dır. Israrla söylüyorum, Termal Turizm farklıdır, Termal Sağlık Turizmi farklıdır. Türkiye’de gerçek anlamda bir Termal Kent yok. Ancak şehir dışında tenha yerlerde SPA Merkezleri bulunan termal otellerimiz var. Termal Sağlık Turizminden yararlanmak için yaşlı nüfus bizim üzerimizden geçerek Almanya ve Çek Cumhuriyetine dünyanın parasını harcıyorlar. Maalesef suyumuzun büyük bir kısmı boşa akıyor. Israrla söylüyorum, biz bu termal kentleri kurmak zorundayız. Yine ısrarla söylüyorum; En güzel termal kentler Afyonkarahisar’da kurulur. Çünkü şehrin potansiyeli buna fazlasıyla müsait” diye konuştu.
Panelin ilk oturumunun tamamlanmasının ardından katılımcılar MÜSİAD üyelerinin üretim yaptığı ürünlerin tanıtım stantlarında incelemelerde bulundular.  
>> Burcu AYDIN’ın Haberinin Ayrıntıları Pazartesi günü gazeteniz Kocatepe’de

 

Bakmadan Geçme