En güzel sohbet – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri öğretmenlerinin desteğiyle engellilere yönelik ikinci kez organize edilen “Dost Sohbetleri II” etkinliğinde engellileri okullarında ağırladılar. Öğrenciler ve engelliler hayata dair sorunları, beklentileri paylaştılar Kocatepe Anadolu Lisesi Başmüdür Yardımcısı Tuncay Demiroğlu, Kültür Edebiyat Kulübü tarafından okul salonunda ikincisi yapılan “Dost Sohbetleri II” etkinliği hakkında bilgiler verdi. Tuncay Demiroğlu, Kültür Edebiyat [&hellip]

En güzel sohbet

Kocatepe Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencileri öğretmenlerinin desteğiyle engellilere yönelik ikinci kez organize edilen “Dost Sohbetleri II” etkinliğinde engellileri okullarında ağırladılar. Öğrenciler ve engelliler hayata dair sorunları, beklentileri paylaştılar

Kocatepe Anadolu Lisesi Başmüdür Yardımcısı Tuncay Demiroğlu, Kültür Edebiyat Kulübü tarafından okul salonunda ikincisi yapılan “Dost Sohbetleri II” etkinliği hakkında bilgiler verdi. Tuncay Demiroğlu, Kültür Edebiyat Kulübü öğrencilerince toplumun bilinçlendirilmesi hakkında “Dost Sohbetleri” ismini verdikleri bir etkinlik düzenlediğini kaydetti.
Okul idaresi olarak gerekli yardımı yaptıklarını ifade eden Demiroğlu; “Engelli vatandaşlarımızla bir dost bir muhabbet ortamı oluşturabilmek için öğrencilerimiz bu işe giriştiler” dedi.
Okul Edebiyat öğretmenlerinden Nilgün Karataş sözkonusu proje ile 12’nci sınıf öğrencilerinin sınava hazırlandıkları zorlu süreçte dirençlerini artırmayı amaçladıklarını kaydetti. Öğrencilerin karşılaştıkları zorluklarla mücadelede pes etmelerinin önüne geçmek istediklerini söyleyen Karataş; “Öğrencilerimize yeni bir güç katıp hayatla mücadeleyi, uyumu anlatabilmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Böylece mücadeleyi hiç bırakmamaları gerektiği inancını aşılamaya çalıştık” diye konuştu. Bu tür bir organizasyonun daha öncede yapıldığını belirten Nilgün Karataş, bireysel farklılıkların çocukların uyum içerisinde olmalarını engelleyebildiğini belirtti. Karataş, farklılıklar her ne olursa olsun insanların birbirlerine saygı duymaları gerektiğinin, hakların eşit olduğunu vurgulamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Öğrencilerin çeşitli ikramlarda bulunduğu engelliler kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun kaldı. Öğrenciler engelilerle, çeşitli konularda sohbet ettiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme