• Haberler
  • Genel
  • En güzel mağaza, Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

En güzel mağaza, Afyon’da – Kocatepe Gazetesi

'Dost teknoloji' Vestel, mağazalaşma stratejisine Afyon'da açtığı konsept mağazayla devam ediyor. 500 metrekare genişliğindeki mağaza, Türkiye'de toplam 1120 mağazaya ulaşan Vestel'in 360’ncı konsept mağazası olma özelliğini taşıyor Vestel'in Afyon mağazasının açılışında bir konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, 'Sektörünün küresel oyuncuları arasında yer alan Vestel, üstün rekabet gücünün yansıması olarak mağazalaşmada da [&hellip]

En güzel mağaza, Afyon'da

“Dost teknoloji” Vestel, mağazalaşma stratejisine Afyon’da açtığı konsept mağazayla devam ediyor. 500 metrekare genişliğindeki mağaza, Türkiye’de toplam 1120 mağazaya ulaşan Vestel’in 360’ncı konsept mağazası olma özelliğini taşıyor

Vestel’in Afyon mağazasının açılışında bir konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Sektörünün küresel oyuncuları arasında yer alan Vestel, üstün rekabet gücünün yansıması olarak mağazalaşmada da çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Müşterilerimize en yakın noktadan temas etmek amacıyla ürünlerimizi onların yanı başlarına kadar taşıyoruz. Konsept mağazalarımızla bütün Vestel ürünlerini bir araya getirerek, geniş bir skalada tercih imkânı yaratıyoruz” diye konuştu.
KEYİFLİ ALIŞVERİŞLER
Açılış töreninde konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ise, Vestel’in 81 ile yaygın satış ağını 2012’de açtığı yeni mağazalarla genişletmeye devam ettiğini ifade etti. Yüngül “Mağazalaşma hızı rekabette önemli yer tutuyor. Ayda ortalama 20 yeni mağaza açarak sene sonuna kadar toplam 200 yeni mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Tüketicileri Vestel’in tüm ürün modelleriyle buluşturabilmek ve daha farklı bir hizmet deneyimi sunabilmek için yeni konsept mağazaları hizmete açarken, mevcut mağazaları da daha geniş mekânlarda yenilediklerini belirten Yüngül, “Dost teknoloji Vestel olarak satış noktalarımızı daha çekici kılmayı, mağazalarımızda yer alan interaktif teknolojilerle tüketicilerimize daha keyifli bir alışveriş fırsatı sunmayı hedefliyoruz” dedi.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, üretimin istihdam demek olduğunu hatırlattı ve Zorlu Grubu’nun önemli işlere imza attığını söyledi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyon’da böyle bir mağazanın açılması nedeniyle Zorlu Grubu’na teşekkür etti. Zorlu ve il protokolü, konuşmaların ardından Vestel Afyonkarahisar Konsept Mağazası’nı gezdi.

Açıkgözoğlu Ailesi ile fotoğraf

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Afyonkarahisar Vestel Konsept Mağazası sahibi Açıkgözoğlu Ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

400 ürün olacak

Vestel beyaz eşya, tüketici elektroniği, bilişim ve klima ürün gruplarının tamamının yer alacağı Afyon konsept mağazasında 400 ayrı ürün çeşidi sergilenecek.

Nazif Zorlu: Herkes yerli malı kullanmalı

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, herkesin yerli malı kullanmasını tavsiye ederken 2012 yılı ihracat hedeflerinin 4 milyar dolar olduğunu söyledi

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, 137 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Zorlu, “Her 100 televizyondan 92’sini, beyaz eşyada da yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Geçen seneki ihracatımız 2 milyar 800 milyon dolardı. Bu seneki hedefimiz 4 milyar dolar. Bundan 18 sene önce Vestel’i aldığımızda 380 bin tele-vizyon üretirken bu seneki hedefimiz 12 milyon televizyon, 8 milyon beyaz eşyadır” dedi.
HER YERE ÜRÜN GÖNDERİLİYOR
Tüketicilerin yerli malı kullanmalarını tavsiye eden Zorlu, “İnanın bugün gördüğünüz o markaların çoğunu biz üretiyoruz, buradan Avrupası’ndan Amerikası’na, Japonyası’na, Çini’ne kadar mal gönderiyoruz. Ben buradan herkese sesleniyorum: Yerli malı kullanalım” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından basın mensuplarına demeç veren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’de kaliteli üretim yapıldığını, bunun farkına varılması gerektiğini vurguladı. Zorlu, şöyle konuştu:
“Her yaptığımız şeyde ülkemizin kazanması lazım. Artık yerli malı kullanalım. Domatesi ithal etsek ‘İthal domates’ diye yiyeceğiz. Halbuki domates ihraç ediyoruz. Artık yabancı marka diye bir şey yok. Bütün Avrupa ülkeleri yabancı ülkelerde mal üretiyorlar. Biz kendi markalarımızı da onların markalarını da yapıyoruz. Bu ülkede üretim yapan herkes desteklenmeli. Herkesin önü açılmalı. Yeni kuşaklara iş lazım. Her bir fabrika üniversitedir. Herbir üretim yeri, bir üniversitedir. Onun için üretim üretim üretim, ihracat, ihracat, ihracat.”
GENÇLER ZAMAN ÖLDÜRMEYECEK
Türkiye’nin ihracat ve üretim konusunda yol aldığını, bu ilerlemenin sürmesini istediklerini kaydeden Zorlu, “Ben yerli malını tavsiye ediyorum. Bugün Türkiye 150 milyar dolar ihracat yapıyor. 1980’lerde toplam 2 milyar dolarlık ihracatın yüzde 95’i tarımsal ürünlerdi, yüzde 5’i sanayi idi. Şimdi ise tam tersi. Tarımsal üründe de gelişme sağlamamız lazım. Üretim yapılan bir ülkede, gelecek kuşaklar, internette, kahve köşelerinde, bilardo köşelerinde vakit geçirmeyecek” dedi.

Jeotermal potansiyel vurgusu

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, üretim yeri olarak Manisa’yı seçtiklerini, yan sanayi ile birlikte iyi bir üretim gücüne ulaştıklarını söyledi. Üretimin başka bir şehre kaydırılmasını düşünmediklerini belirten Zorlu, Afyonkarahisar’daki Konsept Mağaza’nın güzel bir yatırım olduğuna dikkat çekti. Zorlu, Afyon’un jeotermal zenginliğinin önemli bir ekonomik değer olduğunu hatırlattı.

Bakmadan Geçme