En fazla ödenek Sağlık Müdürlüğü'ne

Bu yılın ikinci dönem İl Koordinasyon Toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, 2010 yılı ödeneğinden en fazla pay alan İl Sağlık Müdürlüğü'nün dönem sonu harcama kaleminde de ilk sırada yer aldığını açıkladı Sektörde ulaştırma öne çıkıyor 2010 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Toplantısı Vali Yardımcısı Niyazi Ergut'un başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Ergut [&hellip]

En fazla ödenek Sağlık Müdürlüğü’ne

Bu yılın ikinci dönem İl Koordinasyon Toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, 2010 yılı ödeneğinden en fazla pay alan İl Sağlık Müdürlüğü’nün dönem sonu harcama kaleminde de ilk sırada yer aldığını açıkladı

Sektörde ulaştırma öne çıkıyor
2010 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Toplantısı Vali Yardımcısı Niyazi Ergut’un başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Ergut yaptı. Bu yıl kamu yatırımlarının proje sayısı 1.165 olduğunu belirten Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, toplam proje bedeli 1 milyar 911 milyon TL olduğunu, önceki yıllar harcamasının da 955 TL, yılı ödeneği 287 milyon TL ve dönem sonu harcamasının da Nisan ayı sonu itibariyle 52 milyon TL olduğunu bildirdi. Ergut, buna göre yatırımlarda yüzde 18 nakdi gerekleşme ve yüzde 53 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını ifade etti. Afyonkarahisar’daki yatırımcı kuruluşlardan 2010 yılı ödeneğinden en fazla payı alan üç kuruluşu açıklayan Vali Yardımcısı Ergut; “İl Sağlık Müdürlüğü 55 milyon TL ile ilk sırada, 49 milyon TL ile Antalya Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ikinci sırada, 31 milyon 800 bin TL ile de AKÜ 3. sıradadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında en fazla ödenek 82 milyon TL ile ulaştırma sektörüne aittir. Onu 69 milyon TL ile sağlık, 47 milyon TL ile de eğitim kültür-spor sektörü takip etmektedir.”dedi.
Özverili çalışmalar sürecek
Dönem sonu harcamalarında yine İl Sağlık Müdürlüğü’nün 13 milyon TL ile ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Vali Yardımcısı Niyazi Ergut şöyle konuştu: “İkinci sırada 500 bin TL ile Antalya 13. Karayolları Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırada 8 milyon 700 bin TL ile Isparta TEİAŞ 7. İletimi Tesis Grup Müdürlüğü yer almıştır. Tüm yatırımcı kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmaların devam edeceği kanaatiyle, emeği geçen herkese teşekkür eder, başarı çalışmalarının devamını dilerim.”
Arıtma tesisi yapılacak
Ergut’un açılış konuşması sonrası ilk bilgileri DSİ 18. Bölge Müdürü Recep Özbal aktardı. Özbal, 2010 yılı içinde Bölge Müdürlüğü olarak Afyonkarahisar’da 5 adet hizmetler sektörü, 71 adet tarım sektöründe olmak üzere toplam 76 adet işi bulunduğunu söyledi. 76 işin toplam proje tutarı 231 milyon TL, önceki yıllar harcaması 53 milyon 081 bin TL, 2010 yılı revize ödeneği 31 milyon 471 bin TL olarak açıklayan Recep Özbal; “Dönem sonu itibariyle harcama 3 milyon 385 bin TL olup parasal gerçekleşme Nisan ayı sonu itibariyle yüzde 11’dir. 2010 Yılında DSİ’nin Afyonkarahisar içme suyu projesi kapsamında Akdeğirmen Barajı, bazı yerleşim yerleri arasıdaki arıtma tesisi, yedek su besleme hattı, su kaçaklarının önlenmesi ve Karadilli İçme Suyu Tesisleri yapımı olmak üzere 5 adet işimiz var. Bunlardan baraj önceki yıllarda bitirilmiş halen Afyonkarahisar’a içme suyu veriliyor. Yalnız bunun memba tarafında kalan yerleşim yerlerindeki atık su arıtma tesisleri bertaraf edilmediği için bölgede bir Atık Su Arıtma Tesisi yapı-yoruz. Bu da birkaç ay içerisinde bitirilip tamamen baraj bitirilmiş olacak.”diye konuştu.
Akarçay ıslah edilecek
Arsenik Arıtma Tesisi Genel Müdürlüğü’nce Afyonkarahisar’da 16 Belediye’nin ihale sürecinde olduğunu belirten DSİ 18. Bölge Müdürü Recep Özbal şöyle konuştu: “İçme Suyu Yedek Besleme Hattı Genel Müdürlüğü’nce ihale edilecek hazırlıklar yapılıyor. Su kaçakları önlenmesi işi ihale hazırlığı yapılıyor. Karaadilli İçme Suyu işi de ihale edilmiş olup 2010 yılı içerisinde tamamlanacak. 2010 Yılı içerisinde 35 tane taşkın koruma işimiz var. Bunlardan bir adedi bitirildi, 15 adedi devam ediyor, 18 adet iş ihale sürecinde ve 1 adet iş iz bedelli devam ediyor. Yedi tane de Taşkın Rusubat Kontrol işimiz var. Bir iş bitirildi, 2’si devam ediyor, 1 adet iş ihale edildi, 2 adedi ihale edilecek ve 1 adedi de yine iz bedelli. Yer üstü sulamaları işi 5 adet. Bunlar Çay, Eber regülatör sulaması, Dinar’da arazilerin sulaması bunların halen ihaleleri yapılıyor yıl sonuna doğru ihale edilecek. Sinanpaşa’da Ahmetpaşa göleti ihale süreci başladı projeler bitti. Sinanpaşa Nuh göleti sulaması ile Şuhut Akyuva gölet sulaması ihale süreçleri sürüyor.” On iki adet proje 2 bin 743 hektar arazi sulaması planlandığını ifade eden Özbal, planlama ve proje çalışmalarının sürdüğünü koordinasyonu gerektiren hususlardan birinin Kızılören göleti ve sulaması inşaatına başlanacağını inşaat mahalinden bir ulaşım geçtiğini belirtti. Recep Özbal, İl Özel İdaresi tarafından bu yolun röleve edilmesi gerektiğini kaydetti. Özbal,Afyonkarahisar kamuoyunun takip ettiği 5 adet gölet projesiyle 1747 hektar alan içerisinde planlama ve proje yapım işlerinin ihale edileceğini bildirdi. İl merkezinde Akarçay’ın ıslahı ile ilgili prestij projesinin detayları üzerinde çalıştıklarını aktaran DSİ 18. Bölge Müdürü Recep Özbal, bu kapsamda 2 adet köprünün yetersizlik nedeniyle yenileneceğini, birer adet yeni köprü, taşkın kontrol tesisi, ızgara tesisi ile yaklaşık 130 kilometre uzunluğunda 80, santimetre çapında fore kazıklarla Akarçay ıslahının gerçekleştirilmiş olacağını açıkladı.
Çevre yolunda
kamulaştırma sıkıntısı
Konya Karayolları 3. Bölge Müdürü Haşmet Oğuzalp, yol ağı olarak Afyonkarahisar’da 190 kilometre yol ağının yer aldığını, bu ağın 418 kilometre devlet yolu, 372 kilometresi de il yolu oluşturduğunu kaydetti. Oğuzalp; “Yol ağımızın hemen hemen tamamı yüzde 99,8 oranında asfalttır. Bölünmüş yol miktarımız Afyonkarahisar’da 315 kilometredir. 2010 Yılında Afyonkarahisar’da 18 projede çalışma yapıyoruz. Proje bedelleri toplamı bir milyar 512 milyon 459 bin TL’dir. 2009 Yılı sene sonu harcaması 651 milyon 197 bin TL. Sene başı ödeneğimiz ise 17 milyon 744 bin TL’dir. 2010 Yılının dönem sonu 30 Mayıs tarihi itibariyle 10 milyon 194 bin TL’dir. Bölünmüş yollar projemiz dışında Yunak-Davulga il yolunda iyileştirme, Emirdağ çevre yolunda kavşak düzenlemesi, Çobanlar çıkış kavşağı düzenlemesi, Gazılgöl giriş kavşağı düzenlemesi, Bolvadin Meslek Yüksek Okulu diğer çalışmalarımız olarak gözükmektedir. Bölünmüş yol projesinde 315 kilometre şu an itibariyle bölünmüş yolumuz var. Yapacağımız bölünmüş yolların yüzde 86,8’ni tekabül ediyor. Bölge olarak bölünmüş yol olarak Afyonkarahisar önde olduğumuz ildir. Bu sene itibariyle Emirdağ-Çifteler arası 26 kilometre hariç yolların tamamı bölünmüş yol haline getirilmiş olacaktır. Yeni yaptığımız asfalt kaplamaların dayanma ömrü 20 yıl. Daha kaliteli yollara geçiş yapıyoruz. Afyon çevre yolu bitmiş durumda. Burada bir kavşağımız var. Geçen günlerde kazamız ve ölülerimiz oldu. Burada kamulaştırma sorunlarını aşamadık. O kavşak bittikten sonra bu dosyayı tamamen kapatacağız. Bu kalan 2 milyon ödenekte o kavşağın bedelidir oradaki mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz.”şeklinde konuştu.
97 kilometre bölünmüş yol yapıldı
Antalya Karayolları 13. Bölge Müdür Yardımcısı Nurettin Topçu, Afyonkarahisar’da bölge müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde Dinar, Sandıklı, Başmakçı, Evciler, Kızılören ve Hocalar ilçelerinin yer aldığını söyledi. İl sınırları dahilinde 136 kilometre devlet karayolu, 105 kilometre il karayolu olmak üzere toplam 245 kilometre yol bulunduğunu belirten Topçu şunları söyledi: “Devlet ve il yollarımızın 10 kilometresi bükümlü sıcak karışım, 235 kilometresi de satih kaplamadır. 2010 Yılında Afyonkarahisar’da 3 adet devlet yolları yapım ve onarımı bir adet kaza tarama projesi bir adette oto yollar etüt proje müteahhitlik hizmetleri olmaktadır. Afyonkarahisar ilinin toplam proje tutarları 176 milyon TL, önceki yıllar harcaması 121 milyon TL’dir. 2010 Yılı sene başı ödeneği 3,6 milyon TL olup 45.7 milyon TL ek ödenekli birlikte toplam 49.3 milyon TL ödeneği bulunmaktadır. Yıl içerisinde 20.6 milyon TL harcama yapılmıştır. Fiziksel gerçekleşme yüzde 26’dır. Daha önceki yıllardan başlayıp 2002 yılı sonuna kadar 14 kilometre, 2003-2009 yılları arasında 83 kilometre olmak üzere toplam 97 kilometre bölünmüş yol yapılmıştır.”
Eskişehir İller Bankası Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Aydın, bölge müdürlüğünün Afyonkarahisar’da 2 sektörde 8 adet projenin bulunduğunu kaydetti. Bunların 5 adedinin arıtma sektörü 3 adedinin de imar planı olduğunu ifade etti. Toplantıda Isparta ve Eskişehir Bölge Orman Müdürlükleri, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 7. İletim Tesis ve Grup Müdürlüğü, AKÜ Strateji Daire Başkanlığı, TCDD 7. Bölge Müdürlüğü ve il müdürlüklerinin müdür ve temsilcileri genel durum hakkında bilgiler sundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme