• Haberler
  • Genel
  • En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde bir isim daha

En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde bir isim daha

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkütükcü, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları sıralamasında yer aldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan 2024 yılı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” sıralamasında hem “son yıl” hem de “kariyer boyu” listesinde yer aldı. 

Türkiye özelinde 1518 araştırmacının “son yıllık” listeye, 1172 araştırmacının ise “kariyer boyu” listesine girmeye hak kazandığı çalışmada, AFSÜ’den son 5 yılda (2019-2023) olduğu gibi bu sene de Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarıkürkcü “son yıl” ve “kariyer boyu” listelerinde yer alma başarısı gösterdi.

Stanford Üniversitesi’nden Prof. John P. A. Ioannidis’in katkılarıyla Eylül 2024’te hazırlanan ve dünya genelinde en çok atıf alan akademisyenlerin sıralandığı liste, Elsevier veri tabanında “kariyer boyu” ve “son yıllık” olmak üzere iki ayrı formatta açıklandı.

Bilim insanlarının, standart Science-Metrix sınıflamasına göre 22 bilim alanı ve 174 alt alanda sınıflandırıldığı çalışmada, en az 5 makalesi olan tüm bilim insanları için alana ve alt alana özgü yüzdelik dilimler oluşturuldu. 

Bu çalışmada Elsevier tarafından ICSR Lab aracılığıyla sağlanan Scopus verileri kullanıldı. Kariyer boyu verilerin 2023 sonuna kadar güncellendiği ve tek yakın yıl verileri 2023 takvim yılı içinde alınan atıflarla ilgili olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme