• Haberler
  • Genel
  • En eğlenceli trafik dersi – Kocatepe Gazetesi

En eğlenceli trafik dersi – Kocatepe Gazetesi

Ekrem Yavuz İlkokulu'nda Ailemin ve Ülkemin Polisiyim projesi çerçevesinde öğrencilere trafik kuralları anlatıldı. Derste eğlenceli dakikalar yaşandı İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ailemin ve Ülkemin Polisiyim projesi, Ekrem Yavuz İlkokulu'nda uygulandı. Okuldaki öğrencilere, bir ders boyunca trafik kuralları anlatıldı. Öğrencilerin birebir katıldığı, sorulan soruları yanıtladığı ders sonunda öğrenciler Polis Selamı [&hellip]

En eğlenceli trafik dersi

Ekrem Yavuz İlkokulu’nda Ailemin ve Ülkemin Polisiyim projesi çerçevesinde öğrencilere trafik kuralları anlatıldı. Derste eğlenceli dakikalar yaşandı

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ailemin ve Ülkemin Polisiyim projesi, Ekrem Yavuz İlkokulu’nda uygulandı. Okuldaki öğrencilere, bir ders boyunca trafik kuralları anlatıldı. Öğrencilerin birebir katıldığı, sorulan soruları yanıtladığı ders sonunda öğrenciler Polis Selamı vermeyi de öğrendi.
SÖZ VERDİLER
Öğrenciler, trafik kurallarına uymak için de söz verdi. Öğrencilerin verdiği “söz” metninde şu ifadeler yer aldı: “Kırmızı ışıkta durup yeşil ışıkta geçeceğim. Araç durmadan inip binmeyeceğim. Araçtan sağ kapıdan ineceğim. Hareket hâlindeki araçta ayakta durmayacağım; başımı, elimi, kolumu kapıdan çıkarmayacağım. Cadde ve sokakta oynamayacağım. Yaya kaldırımlarından yürüyeceğim. Duran arabaların önünden ve arkasından geçmeyeceğim. Aile büyüklerime alkollü araç kullandırmayacağım, emniyet kemeri taktırmadan yola çıkarmayacağım, aşarı hızlı araç kullandırmayacağım. Trafik kurallarına uyacağım, uymayanları uyaracağım.”
10 BİN ÇOCUK
Söz metnini yüksek sesle okuyup Polis Selamı veren tüm öğrencilere “Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim” kartı verildi. 2010-2011 eğitim döneminden itibaren yürürlükte olan proje kapsamında 10 bin 600’ün üzerinde öğrenciye ulaşıldı. Proje için 12 polis görevlendirilirken, polisler Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden destek aldılar. (Kocatepe)

Okulun arkasında baz istasyonu

İstiklal Mahallesi’ndeki Ekrem Yavuz İlkokulu ile Ortaokulu arkasındaki baz istasyonları dikkat çekiyor. Radyasyon yaydığı gerekçesiyle pek çok yerde kaldırılması gündeme gelen baz istasyonlarıyla ilgili bir şikayet olup olmadığı ise bilinmiyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme