• Haberler
  • Genel
  • En çok Z-Kütüphane Afyon'da – Kocatepe Gazetesi

En çok Z-Kütüphane Afyon'da – Kocatepe Gazetesi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Türkiye'de en çok Zenginleştirilmiş Kütüphane'nin Afyonkarahisar'da kurulduğunu söyledi Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'nin ortaklaşa sürdürdüğü Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde, Afyonkarahisar'da 24 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane oluşturuldu. Zenginleştirilmiş Kütüphaneler'in açılış töreni, Gazi Teknik ve Endüstri Meslek [&hellip]

En çok Z-Kütüphane Afyon’da

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Türkiye’de en çok Zenginleştirilmiş Kütüphane’nin Afyonkarahisar’da kurulduğunu söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa sürdürdüğü Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde, Afyonkarahisar’da 24 adet Zenginleştirilmiş Kütüphane oluşturuldu. Zenginleştirilmiş Kütüphaneler’in açılış töreni, Gazi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi.
OKULLAR MİLLET İÇİNDİR
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Z-Kütüphane alanında Afyonkarahisar’ın bir adım önde olduğunu belirtti. Biçerli, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak güzel bir projeyi yürütüyoruz. Okullar Hayat Olsun ismini taşıyan bu projeyi, fiziksel ortamların demokratikleştirilmesidir diye tanımlayabilirim. Bu proje ile Türkiye’de bir mentalite değişikliği gerçekleştirilmek isteniyor. Bu okullar, aslında millet içindir, buyrun gelin kullanın diyoruz. Projenin pek çok yönü var. Hayat boyu eğitimi artırmayı hedefliyoruz” dedi.
ÇOĞU BÜYÜKŞEHİRDE YOK
Çoğu büyükşehirde bu kadar Z-Kütüphane bulunmadığını aktaran Biçerli, “Açıkçası Z-Kütüphanesi yönünden Türkiye’nin en başarılı ilinde bulunduğumuzun altını çizmek istiyorum. Çoğu metropolitan ilimizde bile bu sayıda Z-Kütüphanemiz yok. Bu da Valiliğimizin, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve hayırseverlerimizin eğitime verdiği önemi gösteriyor. Türkiye 2023 noktasında, önüne büyük hedefler koymuş bir ülke. Bu hedeflere ulaşabilmemiz, toplum olarak insan kalitemizin biraz daha yukarı çekilmesiyle mümkündür” diye konuştu.
HALK, OKULA SAHİP ÇIKACAK
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise Okullar Hayat Olsun projesi ile halkın okula sahip çıktığını söyledi. Yalçın, “Milli Eğitim Bakanlığımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Belediyeler Birliği ile Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında anlaşma imzaladı. Bugün itibariyle 24 adet Zengileştirilmiş Kütüphane gerçekleştirdik. Buradaki amaç, tamamen öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve mahalle halkımızın okullarımızdan istifade etmesidir. Bu kütüphanelerin yapılmasında, çevre düzenlemesinin yapılmasında bizlere destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
TÖRENE YOĞUN KATILIM
Törene Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme