En çok ödenek ulaşıma – Kocatepe Gazetesi

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, 2014 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluşu TCDD 7. Bölge Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sıraladı 2014 yılı İl Koordinasyon Kurulu’nun ikinci toplantısına Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol başkanlık etti. Varol toplatının, tüm kurumlara ve Afyonkarahisar’a [&hellip]

En çok ödenek ulaşıma

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, 2014 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluşu; TCDD 7. Bölge Müdürlüğü, DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sıraladı

2014 yılı İl Koordinasyon Kurulu’nun ikinci toplantısına Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol başkanlık etti. Varol toplatının, tüm kurumlara ve Afyonkarahisar’a faydalı olmasını diledi.
FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 47
Afyonkarahisar’da 2014 yılında ki kamu yatırımlarının proje sayısının 893 olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, toplam proje bedelinin yaklaşık 3 milyar 854 milyon TL olduğunu söyledi. Varol, önceki yıllar harcamasının bir milyar 737 milyon TL, yılı ödeneği 634 milyon ve dönem sonu harcamasının 92 milyon TL olduğunu belirterek; “Buna göre yatırımlarda yüzde 14 nakdi gerçekleşme ve yüzde 47 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. İlimizdeki yatırımcı kuruluşlardan 2014 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluş ise sırasıyla şöyledir; 110 milyon 916 bin TL ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü birinci sırada, 110 milyon 557 bin TL ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ikinci sırada, 89 milyon 635 bin TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü üçüncü sıradadır.” dedi.
DÖNEM SONU HARCAMADA
KARAYOLLARI ÖNDE
Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında; en fazla ödeneğin 183 milyon TL ile ulaştırma sektörüne ait olduğunu aktaran Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, bunu 158 milyon TL ile eğitim kültür, spor sektörü takip ederken üçüncü sırayı 115 milyon TL ile tarım orman sektörünün takip etitğini kaydetti. Varol; “Dönem sonu harcamalarda ise; Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü 32 milyon TL ile ilk sırada yer almıştır. İkinci sırada, 9 milyon 130 bin TL ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, üçüncü sırada ise 9 milyon 66 bin TL ile TCDD 7. Bölge Müdürlüğü yer almıştır.” diye konuştu. Varol, tüm yatırımcı kuruluşların önceki yıllarda yapmış oldukları özverili çalışmalarının devam edeceği kanaatini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

İkinci Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Bu yılın İkinci Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri tarafından yürütülen çalışmalar anlatıldı

ATSO toplantı salonunda dün gerçekleştirilen İl Koordinasyon toplantısında koordinasyonu gerektirecek bir konu olmadığı kaydedildi
2014’DE 143 PROJE
2014 yılı İl Koordinasyon Kurulu’nun ikinci toplantısının ilk bilgilendirmesini Isparta DSİ 18. Bölge Müdürü Mustafa Altınok yaptı. Altınok 2014 yılı yatırım ödeneklerinde yatırım programında 12 adet büyük su işi, 42 adet taşkın koruma, 2 adet taşkın ve rusubat kontrolü, 3 adet yer üstü suyu sulamaları, 37 adet YAS sulama şebekesi, 9 adet gölet sulaması, 38 adet gölet ve sulaması olmak üzere 143 adet proje yer aldığını söyledi. Söz konusu 143 adet işin proje tutarının 761.208.293 TL, önceki yıllar harcamasının 154.452.356 TL olduğunu belirten Altınok; “2014 yılı ödeneği 110.557.476 TL, dönem sonu harcama 7.535.139 TL’dir. Parasal gerçekleşme yüzde 7’dir. Akdeğirmen barajı arıtma tesisi işi proje bedeli 23.000.000 TL olurken 2014 yılı ödeneği 10.838.000 TL’dir.” dedi.
Konya Karayolları 3. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Yönder, sorumluluk alanının Konya ve Karaman illerinin tamamı Afyonkarahisar, Akhisar illerinin büyük bir kısmı, Ankara, Kütahya, Antalya, Niğde, İçel ve Isparta illerinin bazı bölümlerini kapsadığını söyledi. Yönder; “Bölge müdürlüğümüzün yol ağına baktığımızda devlet ve il yollarının toplam olarak 2 bin 472 kilometre devlet yolu 2758 kilometre il yolu olmak üzere 5334 kilometre yol ağımız bulunmaktadır. 2014 yılında Afyonkarahisar’da; Afyon-Sandıklı yolu BY-BSK, Afyonkarahisar-Gazlıgöl-Kırka yolu BY-BSK yapımı, Afyonkarahisar-Kütahya yolu BY-BSK yapımı, Akşehir-Afyon yolu BY-BSK yapımı, Emirdağ-Çiftçiler BY-BSK yapımı, Emirdağ Ayrımı-Afyon yolu BY-BSK, Afyon Geçişi BY-BSK yapımı, Uşak-Afyon yolu BY-BSK yapımı, Kolon��an Grubu köprüleri yapımıdır.” diye konuştu.
TOPLAM 9 YATIRIM PROJESİ VAR
Antalya Karayolları 13. Bölge Müdür Yardımcısı Ruhi Özgen, il içerisinde bölge sorumluluğunda toplam 240 kilometre sorumluluk sahası bulunduğunu kaydetti. 114 kilometrelik yolun devlet yolu olarak beton sıcak asfalt karışımı 21 kilometresi sathi kaplama olmak üzere toplam 135 kilometrelik yol ağının bulunduğunu belirten Özgen; “İlimizde sorumluluk sahasındaki yolların beton sıcak asfalt yolların oranı yüzde 84’e ulaştı. Bölgemizde diğer illerde daha bu rakamlara ulaşamadık. İl yolu bazında 7 kilometresi beton sıcak karışımı, 98 kilometresi sathi kaplama olmak üzere toplam 105 kilometre yolumuz mevcut. İl toplamı 240 kilometre. İl ve devlet yollarının yüzde 50’si beton sıcak karışım, yüzde 50’de sathi kaplama olarak hizmet vermekte. 2014 yılında üç adet devlet ve il yolu onarımı, bir adet köprü yapımı, 2 adet turizm alanı ve merkezi yolları, bir adet kaza kara nokta, bir adet oto yollar ve ekspres yollar olmak üzere toplam 9 adet yatırım projesi bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.
TOPLAM 20 ADET İŞ BULUNUYOR
Eskişehir İller Bankası A.Ş. Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran, Afyonkarahisar ilinde henüz yılın başı olması nedeniyle 8 adet alt yapı sektöründe, 4 adet kanalizasyon yapım sektöründe, 3 adet içme suyu yatırımı, 5 adet üst yapı sektöründe olmak üzere 20 adet iş bulunduğunu kaydetti. Başaran, parasal gerçekleşmenin yüzde 33, fiziki gerçekleşmenin yüzde 82 olduğunu sözlerine ekledi.
FİDAN DİKİM VE DAĞITIMI YAPILIYOR
Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Dinar, Evciler, Başmakçı ve Dazkırı ilçeleri olmak üzere toplam 4 ilçede yüzde 24 ormanlık alanda hizmet verdiklerini söyledi. Değirmenci; “2014 yılı içerisinde toplam 25 projemiz var. Bu projelerimizin toplam tutarı 4 milyon 204 bin TL civarındadır. 494 Bin TL dönem sonuna kadar parasal harcama gerçekleştirdik. Bu oran yüzde 12 mertebesindedir. Fiziki gerçekleşmemiz yüzde13 civarındadır. Mevsim itibariyle fidan dikim ve dağıtım organizasyonu gerçekleştiriliyor.” ifadelerini kullandı.
AFYON’A 33 PROJE VAR
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, müdürlüğün Afyonkarahisar’da 33 projesi bulunup proje tutarının 19 milyon 637 bin TL olduğunu kaydetti. Parasal gerçekleşmenin yüzde 13 şeklinde olduğunu ifade eden Ateş; “Fiziki olarak projelerin yüzde 16’nı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yüzde bir projemiz bitti. On projemiz devam ediyor. İki projemiz de başlamadı. Diğer 20 projemiz de ihale aşamasında. Orman kadastrosu çalışmaları sürüyor. Ağaçlandırma çalışmalarımız şu ana kadar 780 hektar olarak fiziki gerçekleşme var. Ağaçlandırdığımız sahaların üç yıllık bakımlarını yapıyoruz.” dedi.
VAKIFLARIN 6 PROJESİ BULUNUYOR
Kütahya Vakfılar Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Aydın, müdürlüğün Afyonkarahisar’da toplam 6 adet projesi olduğunu kaydetti. Bunlardan dört tanesinin sürdüğünü kaydeden Aydın, iki projenin sözleşme aşamasında olduğunu dile getirdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme